Αυτό είναι το πιο σκληροπυρηνικό Hyundai Ioniq 5 N

H Hyundai δηλώνει έτοιμη να γράψει το όνομα της με χρυσά γράμματα στην ανάβαση του Pikes Peak με το Ioniq 5 N TA Spec.

  • -
  • -

Αυτό είναι το πιο σκληροπυρηνικό μοντέλο της Hyundai. Είναι προφανώς ηλεκτρικό και βασίζεται στο Ioniq 5 N. Με αυτό το αυτοκίνητο η κορεατική φίρμα επιθυμεί να σπάσει κάθε ρεκόρ στην κατηγορία Electric Modified SUV/Crossover στην 102η διαδρομή του Pikes Peak International Hill Climb!

Με 687 PS και πλήθος αλλαγών

Το Ioniq 5 N TA Spec λειτουργεί με την ίδια μονάδα ισχύος με το «απλό» Ioniq N, μόνο που για την περίσταση, οι μηχανικοί της Hyundai φρόντισαν ώστε να ενισχύσουν την απόδοση του κατά 37 PS φθάνοντας έτσι, τους 687 ίππους!

Πέραν όμως της αύξησης της ισχύος, οι τροποποιήσεις στο Ioniq 5 N TA Spec δεν σταματούν εκεί. Το αυτοκίνητο φοράει… το πιο άγριο κουστούμι του, που σημαίνει ότι φέρει μια ευμεγέθη πίσω αεροτομή, νέο αεροδυναμικό πακέτο, ογκώδη φτερά, πλαϊνές ποδιές, διαχύτη κτλ., ώστε να μπορεί να… «παραμείνει» στο έδαφος στην προσπάθεια του να γράψει ιστορία ανεβαίνοντας τις 156 στροφές του Pikes Peak.

Υπάρχουν βέβαια και νέα αμορτισέρ, ισχυρότερα φρένα και ελαστικά slick δια χειρός  Yokohama (Advan 005) που ντύνουν τις ζάντες των 18 ιντσών. Ο οδηγός του Ioniq 5 N TA Spec, κάθεται σε ένα μπάκετ κάθισμα της Recaro (Pro Racer SPA Hans), ασφαλίζει το κορμί του σε ζώνη έξι σημείων, ενώ τριγύρω του βρίσκεται ένας κλωβός ασφαλείας προδιαγραφών Pikes Peak International Hill Climb καθώς και ένα σύστημα πυρόσβεσης ειδικά σχεδιασμένο για ηλεκτρικά οχήματα.

Δείτε ακόμα: Πάτησε Ελλάδα το εκρηκτικό Hyundai Ioniq 5 N των 650 ίππων (τιμή)

Τα μοντέλα TA Spec θα οδηγούνται από τον Robin Shute, τέσσερις φορές νικητή στο Pikes Peak και τον Dani Sordo, τον «Παγκόσμιο» της αγωνιστικής ομάδας της Hyundai Motorsport. Εν τω μεταξύ, τα μοντέλα παραγωγής που θα κάνουν και αυτά την προσπάθεια τους θα έχουν στο τιμόνι τους τον Paul Dallenbach, 11 φορές νικητή PPIHC και τρεις φορές «King of the Mountain» και τον Ron Zaras.

Το 2024 Pikes Peak International Hill Climb θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου, με τη Ford επίσης να συμμετέχει στην ανάβαση με το εξίσου σκληροπυρηνικό F-150 Lightning SuperTruck.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...