Porsche Classic Road Tour: Living legends!

Περισσότερες από 30 κλασικές Porsche γέμισαν υπέροχους ήχους και χρώματα τις πιο συναρπαστικές διαδρομές της Πελοποννήσου, στο Porsche Classic Road Tour 2024.

  • -
  • -

Σκεφτείτε την αγαπημένη σας κλασική ροκ μπάντα, να ταξιδεύει στις πιο όμορφες διαδρομές της Ελλάδας και να παίζει live σε κάθε πλατεία, σε κάθε χωριό. Σε κάθε εσάκι που χάνεται στο δάσος. Σε κάθε χάσιμο  φόντο άλλη μια βουνοκορφή. Και ο κόσμος να βγαίνει από τα σπίτια, να ακούει τη μουσική και να παρασύρεται από το ρυθμό, να βγάζει φωτογραφίες, να χειροκροτά. Να ανταποδίδει θαυμασμό και ζεστή φιλοξενία για το πρωτόγνωρο θέαμα. Κάπως έτσι ήταν η εμπειρία του Porsche Classic Road Tour, που οργάνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία της Porsche το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου. Mε 35 υπέροχες κλασικές Porsche στον πρωταγωνιστικό ρόλο, να πρεσβεύουν σημαντικές στιγμές από την ιστορία της μάρκας δίνοντας υπόσταση στο motto “Timeless Machine” που ανέκαθεν συνοδεύει τη μάρκα.

Με πρώτη και καλύτερη την εμβληματική 356. It all starts with a dream, είχε πει ο Ferdinand Porsche, πριν τη δημιουργήσει. Και η αλήθεια είναι ότι μόνο βλέποντάς την να στρίβει με την ίδια αγέρωχη υπερηφάνεια στα βουνά της Πελοποννήσου, μπορείς να νιώσεις γιατί αυτή η μάρκα έγινε θρύλος γράφοντας ξανά την ιστορία του Αυτοκινήτου. Υπέροχες 911 από όλες τις δεκαετίες πορείας του μοντέλου, από τις κομψές δίλιτρες πρώτης γενιάς μέχρι την τρομακτική 930 Turbo και τις τελευταίες αερόψυκτες 993 με κλειστό και ανοιχτό αμάξωμα, οι “εναλλακτικές” 944 αλλά και μια υπέροχη 968 CS, για πολλούς η απόλυτη μπροστομήχανη Porsche βρέθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον και οδηγήθηκαν έτσι όπως αρμόζει στις προδιαγραφές και στην ιστορία τους. Χαρίζοντας απλόχερα την ευχαρίστηση της πλήρως αναλογικής οδηγικής εμπειρίας. Αυτό το συναίσθημα που πηγάζει από τον ήχο που έρχεται από την καρδιά του μοτέρ, από την πρόκληση μιας γρήγορης αλλαγής με ένα δύστροπο κιβώτιο ταχυτήτων, από το φρενάρισμα χωρίς ABS, ακόμη και χωρίς υποβοήθηση, από τα τερτίπια της ελαφριάς μούρης και της βαριάς ουράς της 911 ή το τέλειο ζύγισμα των 944 / 968.

Η εκκίνηση για το διήμερο ταξίδι στο χρόνο δόθηκε σε ένα σημείο αντίστοιχα εμβληματικό με την ιστορία και το κύρος της μάρκας, δημιουργώντας έναν ισχυρό συμβολισμό. Από το Ζάππειο, το πολύτιμο κομβόι διέσχισε την Αθήνα για να οδηγηθεί από την Αττική Οδό στο Λουτράκι. Στη συνέχεια, ακολουθώντας την παλιά εθνική, την εθνική της εποχής τους δηλαδή, έφτασαν στη Νεμέα, και από εκεί μέσα από ένα εκπληκτικό ορεινό στροφιλίκι το Porsche Classic Road Tour έφτασε στη Βυτίνα, για μια υπέροχη βραδιά γεμάτη ρετρό ατμόσφαιρα, ενδιαφέρουσες συζητήσεις και πλατιά χαμόγελα. Η δεύτερη μέρα ήταν μια κυκλική πορεία, αρχικά προς τα δυτικά, μέσα από΄το δάσος της Φολόης και το χωριό Λάλλας, με επιστροφή στη Βυτίνα από μια διαδρομή που περιελάμβανε τη χαρακτηριστική γέφυρα του Ερύμανθου και μια σπουδαίας ομορφιάς αλλά και μεγάλης οδηγικής πρόκλησης «ειδική» προς το χωριό Λαγκάδια. Με τα κάθετα βράχια να σκεπάζουν σχεδόν την ευφάνταστα απλωμένη ασφάλτινη κορδέλα και να αντηχούν τον ξερό μεταλλικό ήχο των αερόψυκτων boxer. Τη διαδρομή επιμελήθηκε ο βετεράνος συνοδηγός αγώνων Λώρης Μελετόπουλος, με τεράστια εμπειρία και μεγάλες επιτυχίες στους αγώνες ράλι. Και σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις σε θέματα ασφάλειας.

Δείτε ακόμη: Μάθε τα πάντα για τη νέα υβριδική Porsche 911! 

Η καρό σημαία έπεσε στο Σανατόριο Μάννα. Ένα πραγματικό σανατόριο που μετεξελίχθηκε σε ένα υπέροχο 5άστερο πολυτελές ξενοδοχείο. Ένας εμβληματικός χώρος για την Αρκαδία όπου η κομψότητα της λιτής αρχιτεκτονικής θριαμβέυει. Υψηλή αισθητική, διακριτικό γούστο, αρμονία με τη φύση. Το ιδανικό φινάλε για μια αξέχασετη εμπειρία. Ο χρόνος για το επόμενο Porsche Classic Road Tour έχει ήδη αρχίσει να κυλά αντίστροφά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...