Η μεγάλη αλλαγή στις Alfa Romeo - Πολλοί την έχουν δει, λίγοι την κατάλαβαν

H Alfa Romeo αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μια σημαντική αλλαγή στα νέα της μοντέλα που σίγουρα όλοι την έχoυν παρατηρήσει αλλά ελάχιστοι την έχουν καταλάβει…

  • -
  • -

Η Alfa Romeo ανέκαθεν έδινε τεράστια σημασία στο στυλ των αυτοκινήτων της. Οι Ιταλοί δε δημιουργούν απλά καλαίσθητα μοντέλα αλλά προσέχουν μέχρι και την τελευταία στυλιστική λεπτομέρεια σε αυτά.

Κι ένα σήμα κατατεθέν στα περισσότερα αυτοκίνητα της μιλανέζικης φίρμας από τη δεκαετία του 1950 και μετά ήταν η τοποθέτηση της μπροστινής πινακίδας κυκλοφορίας στο αριστερό μέρος του προφυλακτήρα. Πλέον όμως η «συνήθεια» αυτή πρέπει να εγκαταλειφθεί!

Θέμα ασφαλείας

Για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους βέβαια, η Alfa Romeo δεν τοποθετούσε πάντα την πινακίδα κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα της αριστερά μπροστά στον προφυλακτήρα.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι πολλά μοντέλα της μιλανέζικης φίρμας από τα 80’s και τα 90’s, όπως η «75», η «146», η «166» κ.α, είχαν την πινακίδα στο κέντρο του προφυλακτήρα τους. Βέβαια την τελευταία 20ετία οι Ιταλοί φρόντισαν να επανέλθουν στις ρίζες τους, τοποθετώντας ξανά σε όλα τους τα μοντέλα (147, 156, Brera, MiTo, Giulietta, Giulia, Stelvio κ.α) την πινακίδα στο παραδοσιακό της σημείο. Μπροστά και αριστερά δηλαδή.

Πλέον όμως λόγω των αυστηρών προτύπων ασφαλείας, επιβάλλεται η πινακίδα κυκλοφορίας να είναι κεντρικά τοποθετημένη για την προστασία των πεζών. Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Alfa Romeo, Alejandro Mesonero-Romanos, δήλωσε συγκεκριμένα: «Tο νέο Junior άνοιξε το δρόμο για τη συμβατική τοποθέτηση των πινακίδων. Δεν μπορούμε πλέον να βάλουμε την πινακίδα κυκλοφορίας στο πλάι λόγω των αυστηρών κανονισμών ασφάλειας για τους πεζούς», ενώ πρόσθεσε ότι «Και επερχόμενες ηλεκτρικές Giulia και Stelvio θα ακολουθήσουν την ίδια λογική».

Δείτε ακόμα: Η νέα Alfa Romeo μετά τη Junior θα έχει 1.000 PS

Ο Alejandro Mesonero-Romanos υποστήριξε ότι η αλλαγή αυτή ενδεχομένως να απογοητεύσει τους φανατικούς οπαδούς της Alfa Romeo, ωστόσο υποσχέθηκε, ότι αυτή η τόσο μικρή αλλαγή θα επιτρέψει στο σχεδιαστικό του team να δουλέψει καλύτερα τις συμμετρίες και τις «φόρμες» στις μελλοντικές προτάσεις των Ιταλών.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...