Έτοιμη η νέα πεζογέφυρα της λ. Αθηνών – Σε ποιο σημείο βρίσκεται

Στη Λεωφόρο Αθηνών παραδόθηκε η μία από τις δύο πεζογέφυρες. Αμφότερες, διαθέτουν και ασανσέρ για ΑΜΕΑ, γονείς με καροτσάκια και υπερήλικές.

  • -
  • -

Η πρώτη γέφυρα για πεζούς που κατασκευάζονται στη Λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι, στη σχολή Προβατά, είναι έτοιμη προς χρήση. Μέσα στο καλοκαίρι θα παραδοθεί κι η δεύτερη, η οποία βρίσκεται στο Παλατάκι. Αμφότερες κατασκευάστηκαν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

pezogefira

Στα βασικά τους χαρακτηριστικά, οι πεζογέφυρες είναι τοξωτές, φωτιζόμενες για τη μέγιστη ασφάλεια των χρηστών, ενώ διαθέτουν ανελκυστήρες για να είναι προσβάσιμες από όλους, δηλαδή από ΑΜΕΑ, γονείς με καροτσάκια και υπερήλικες, αναβαθμίζοντας την περιοχή της δυτικής Αττικής και φυσικά την οδική ασφάλεια.

Πέντε νέες πεζογέφυρες στην Αττική

Συνολικά, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έχει αναλάβει τη δημοπράτηση και εκτέλεση 5 πεζογεφυρών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής και το προηγούμενο διάστημα είχαν παραδοθεί σε χρήση οι πεζογέφυρες σε Άλιμο, Παλαιό Φάληρο και Αγία Παρασκευή.

pezogefira

Μιλώντας στην εκδήλωση των εγκαινίων ο Υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ανέφερε: «Είναι μία σημαντική ημέρα για την περιοχή του Χαϊδαρίου και ευρύτερα για τη Δυτική Αττική γιατί πρώτον η πεζογέφυρα έχει τεράστια αξία για τους κατοίκους και την καθημερινότητά τους. Είναι σημαντικό να νιώσουν ότι η Πολιτεία, η Κυβέρνηση είναι δίπλα τους και φροντίζει να μπορούν να διασχίζουν τη Λεωφόρο Αθηνών με ασφάλεια. Επιπλέον, εξασφαλίσαμε προσβασιμότητα με ανελκυστήρες για να μπορούν να χρησιμοποιούν την πεζογέφυρα ΑΜΕΑ, γονείς με καροτσάκια και υπερήλικες, κάτι που αποτελεί αυτονόητα υποχρέωση και καθήκον μας. Μάλιστα, στο τέλος του καλοκαιριού θα παραδώσουμε και την δεύτερη πεζογέφυρα στο Παλατάκι και έτσι θα ολοκληρωθεί ένα συνολικό έργο 5 πεζογεφυρών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής.

Διαβάστε επίσης: Επιτέλους έκαναν έλεγχο στις γέφυρες της Αττικής – Κόστισε 350.000 €

Και παρόλο που ο συνολικός προϋπολογισμός είναι μικρός σε σχέση με τα έργα που υλοποιούμε στο Υπουργείο Υποδομών, έχει πολύ μεγάλη αξία γιατί τέτοια έργα αναβαθμίζουν τις γειτονιές και αυτή η περιοχή της Αττικής τα χρειάζεται».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...