Δύο νεκροί στο εργοστάσιο της Mercedes – Ποιον είχε στόχο ο δράστης

Ο δράστης έβγαλε όπλο στο εργοστάσιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Στουτγάρδη, σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο.

  • -
  • -

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή του έπειτα από επεισόδιο με πυροβολισμούς σε εργοστάσιο της Mercedes στο Ζιντελφίνγκεν, έξω από την Στουτγάρδη, ανακοίνωσε η αστυνομία της Βάδης - Βυρτεμβέργης.

Σύμφωνα με την Stuttgarter Zeitung, η αστυνομία δέχθηκε στις 7:45 κλήσεις έκτακτης ανάγκης για πυροβολισμούς στο εργοστάσιο 56 της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου κατασκευάζεται το μοντέλο S-Class.

mercedes

Στην περιοχή έσπευσαν ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις, σωστικά συνεργεία και δύο ελικόπτερα. Αρχικά, η αστυνομία, με ανάρτησή της στο Twitter ανέφερε πως ένα άτομο σκοτώθηκε κι ένα άλλο τραυματίστηκε σοβαρά. Ωστόσο και το δεύτερο θύμα κατέληξε, όπως αναφέρουν τα γερμανικά Μέσα. 

mercedes

Σύμφωνα με την Bild, δράστης είναι ένας 53χρονος που λέγεται ότι εργάζονταν ως εξωτερικός συνεργάτης της Mercedes στα logistics και στόχος του ήταν ο διευθυντής του εργοστασίου. Οι πυροβολισμοί προήλθαν από τον χώρο όπου βρίσκεται το γραφείο του επικεφαλής και νεκροί είναι δύο 44χρονοι. Ο δράστης συνελήφθη. Οι συνθήκες και τα κίνητρα της επίθεσης εξετάζονται. 

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει: «Είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι από τα τραγικά νέα από το Sindelfingen σήμερα το πρωί. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειές τους και όλους τους συναδέλφους τους στο εργοστάσιο». 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...