Μητσοτάκης: Ο νέος δρόμος που θα σώσει την Αθήνα

Ο πρωθυπουργός έδωσε μια ιδέα για το σχέδιο που θα δώσει λύση στο χάος που επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας, με τη δημιουργία ενός νέου δρόμου.

  • -
  • -

Η ταλαιπωρία των οδηγών καθημερινά στους δρόμους του Λεκανοπεδίου είναι τεράστια. Ειδικά στον Κηφισό, η κατάσταση μόνο ως χαοτική μπορεί να περιγραφεί. Οι συγκοινωνιολόγοι αναφέρουν κατά καιρούς ότι απαιτούνται δραστικά μέτρα, καθώς τα οχήματα που κινούνται είναι υπερβολικά πολλά και το οδικό δίκτυο δεν είναι ικανό να εξυπηρετήσει τέτοιον όγκο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκάλυψε το σχέδιο που μελετάται για να αποσυμφορηθεί το οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας και κυρίως ο Κηφισός.

Η Μεγάλη Παράκαμψη Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη

Όπως είπε ο κύριος Μητσοτάκης, ειδικά για την λεωφόρο Κηφισού υπάρχει ένα έργο το οποίο είναι ουσιαστικά η παράκαμψη της Αθήνας, ο δρόμος από την Ελευσίνα έως την Υλίκη. Με τον νέο δρόμο που εξετάζεται από τους αρμόδιους φορείς, τα οχήματα που έρχονται από την Πελοπόννησο και κατευθύνονται προς Βοιωτία και βόρεια Ελλάδα, δεν θα μπαίνουν καθόλου στην Αθήνα, παρακάμπτοντας τον Κηφισό. Έτσι, η κίνηση θα μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7a7da42d1f1217ffbe772ebcd3605fea.jpg

Φυσικά, ένα τόσο μεγαλόπνοο έργο όπως ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη, δεν μπορεί να δημιουργηθεί από τη μία στιγμή στην άλλη, όπως άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα είναι η Ελλάδα το 2025; Αυτοί είναι οι νέοι δρόμοι

«Για τη λεωφόρο Κηφισού υπάρχει ένα έργο το οποίο προσωπικά το πιστεύω πολύ και αυτό είναι ουσιαστικά η παράκαμψη της Αθήνας, ο δρόμος από τη Ελευσίνα έως την Υλίκη. Είναι ένα έργο το οποίο το εξετάζουμε, πρέπει να το ωριμάσουμε. Και προφανώς θα πρέπει να δούμε και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ίδιες τις συμβάσεις παραχώρησης. Αλλά σκεφτείτε πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα στον Κηφισό εάν τα λεωφορεία τα οποία έρχονται, ας πούμε, από την Πάτρα και θέλουν να πάνε προς τη βόρεια Ελλάδα, δεν έμπαιναν καθόλου στην Αθήνα και μπορούσαν να παρακάμψουν το λεκανοπέδιο με αυτό τον τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ΣΚΑΙ

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...