Σύγκριση αυτοκινήτων: Υβριδικό Hyundai i20 vs Toyota Yaris – Δείτε τι ψηφίσατε

Βάλαμε δίπλα-δίπλα δύο κορυφαίες επιλογές της supermini κατηγορίας και σας ζητήσαμε να διαλέξετε ποιο προτιμάτε. Δείτε τον νικητή!

  • -
  • -

Η ηλεκτροκίνηση δεν έχει έρθει στις ζωές μας μόνο με τη μορφή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και με την παρουσία της στα πιο δημοφιλή (στη χώρα μας) υβριδικά αυτοκίνητα. Το ρεύμα αναλαμβάνει να βοηθήσει το έργο του θερμικού κινητήρα και να μειώσει τις απαιτήσεις σε καύσιμο, με απόλυτη επιτυχία κρίνοντας από τα επιτυχημένα μοντέλα που υπάρχουν στην αγορά. Στην κατηγορία των supermini, το Toyota Yaris είναι ένα κορυφαίο παράδειγμα, ενώ άλλα λιγότερο εξηλεκτρισμένα μοντέλα (mild hybrid) όπως το Hyundai i20, σημειώνουν και αυτά μεγάλη επιτυχία.

yaris

Αμφότερα, χρησιμοποιούν συστήματα που δεν συνδέονται στην πρίζα και συλλέγουν ενέργεια κατά τη διαδικασία του φρεναρίσματος και της κύλισης. Στη περίπτωση του Yaris η ενέργεια αυτή χρησιμοποιείται για την εκκίνηση του αυτοκινήτου από στάση, αλλά και την κίνησή του με χαμηλές ταχύτητες. Με αυτό τον τρόπο η κατανάλωση, ειδικά εντός πόλης, είναι ελάχιστη.

Δείτε ακόμη: Το πιο πρακτικό supermini με μηδενικά Τέλη και τιμή κάτω από 15.000 € - Ποιο είναι;

Στην περίπτωση του i20, το ρεύμα δεν έχει τόσο ενεργό ρόλο ώστε να κινεί και το αυτοκίνητο, αλλά πάντα υποστηρίζει όσο μπορεί το θερμικό μοτέρ ώστε να μειώσει και αυτό το καύσιμο που καταναλώνει. Σε προηγούμενο άρθρο μας, σας ζητήσαμε να επιλέξετε ανάμεσα στο Toyota Yaris και το Hyundai i20. Το πρώτο, έχει σαφώς περισσότερα «ένσημα» στον κόσμο των υβριδικών, όμως το δεύτερο έρχεται δυναμικά με πλούσια γκάμα και τεχνολογίες.

i20

Το αποτέλεσμα αναδεικνύει ξεκάθαρο νικητή. Η αλήθεια είναι πως η μοίρα όλων των αυτοκινήτων που στέκονται απέναντι σε ένα Toyota είναι λίγο – πολύ προκαθορισμένη. Σωστά καταλάβατε, το Yaris ήταν ο νικητής που ανέδειξαν οι αναγνώστες μας μέσω της ψηφοφορίας. Συγκέντρωσε το 65% των ψήφων, αφήνοντας το 35% για το Hyundai i20. Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμη, μπορείτε να το κάνετε εδώ. Οι αναλυτικές δοκιμές μας για τα Toyota Yaris και Ηyundai i20, βρίσκονται επίσης στο άρθρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...