Το φορτηγό της Tesla βγήκε στο δρόμο και... έμεινε κατευθείαν [video]

Το Tesla Semi ακινητοποιήθηκε και ένα άλλο φορτηγό βγήκε εκτός δρόμου – τι έγινε όμως πραγματικά;

  • -
  • -

Η Tesla ετοιμάζεται να βγάλει σε κανονική παραγωγή το νέο της φορτηγό και αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε τελική φάση δοκιμών. Με δεδομένο ότι τα πρώτα Tesla Semi πρέπει να παραδοθούν στους πρώτους πελάτες μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, θα περίμενε κανείς ότι όλα είναι έτοιμα. Ωστόσο, από ότι φαίνεται… δεν είναι. Ένα video από τις ΗΠΑ δείχνει το καινούργιο φορτηγό της Tesla ακινητοποιημένο, χωρίς φορτίο στο πίσω μέρος του και ένα άλλο φορτηγό να έχει βγει εκτός δρόμου.

Το φορτηγό της Tesla σταμάτησε στην άκρη του δρόμου

Στο σημείο υπάρχει και ένα van υποστήριξης της Tesla με ανθρώπους της εταιρείας να προσπαθούν να «σώσουν» το Semi, για την ώρα όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικές με το τι πραγματικά έγινε. Ένα σενάριο είναι ότι το φορτηγό της Tesla «έμεινε» στο δρόμο από βλάβη και το έτερο βαρύ όχημα δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως την παρουσία του, οπότε βγήκε εκτός δρόμου για να αποφύγει την σύγκρουση.

Δείτε ακόμη: Οι Γερμανοί αναγκάζουν την Tesla να αλλάξει το Autopilot!

Άλλο σενάριο, είναι η Tesla να δοκιμάζει τη συμπεριφορά του ηλεκτρικού φορτηγού Semi με χαμηλό ποσοστό φόρτισης των μπαταριών και να ακινητοποιήθηκε από έλλειψη ρεύματος. Τέλος, δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός της μικρής σύγκρουσης μεταξύ των δύο μεγάλων οχημάτων, που οδήγησε στην ακινητοποίησή τους. Αυτό όμως συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες καθώς ο δρόμος είναι μονής κατεύθυνσης και δύσκολα τα δύο φορτηγά θα είχαν σύγκρουση μεταξύ τους.   

Από ότι βλέπουμε από το video, η οδική βοήθεια βαρέων οχημάτων έχει φτάσει στο σημείο για να «απεγκλωβίσει» το ένα φορτηγό από το χαντάκι που έχει πέσει. Αν έπρεπε να κάνουμε μια υπόθεση για το πως προκλήθηκε το ατύχημα, θα λέγαμε ότι το Tesla Semi προφανώς ακινητοποιήθηκε στο σημείο που βλέπουμε (είτε από βλάβη, είτε από έλλειψη μπαταρίας) και το δεύτερο φορτηγό δεν το είδε έγκαιρα για να σταματήσει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...