Mercedes EQB: H νέα διάσταση στην Ηλεκτροκίνηση

Η αναζήτηση για ένα ηλεκτρικό SUV που να προσφέρει πολυτέλεια, ασφάλεια, επιδόσεις αλλά και χώρους για κάθε οικογένεια, σταματάει εδώ. Στη νέα Mercedes-Benz EQB.

  • -
  • -

Στην οικογένεια την ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes-Benz μόλις προστέθηκε ένα νέο SUV που βάζει την πρακτικότητα και την ευρυχωρία πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του. Το ιδανικό μεταφορικό μέσο για την «πράσινη» αλλά και εξαιρετικά άνετη μετακίνηση κάθε οικογένειας. Η νέα Mercedes-Benz EQB.

Η ρευστή σιλουέτα και τα hi-tech χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών μοντέλων Mercedes-EQ, όπως είναι η επιφάνεια «Black Panel» στη μάσκα και οι φωτεινές μπάρες LED που διατρέχουν όλο το πλάτος του αυτοκινήτου εμπρός και πίσω, συνδυάζονται σε αυτή την περίπτωση με ένα τετραγωνισμένο αμάξωμα που παραπέμπει σε παραδοσιακό SUV. Το θετικό αποτέλεσμα αυτής της κίνησης είναι διπλό. Αφενός, το παρουσιαστικό της EQB αποπνέει στιβαρότητα και φανερώνει ένα active lifestyle που έχει συνδεθεί με μοντέλα όπως η G-Class, ενώ ο αεροδυναμικός συντελεστής περιορίζεται στο Cd 0,28. Αφετέρου, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για άριστη εκμετάλλευση χώρου στο εσωτερικό, έτσι ώστε να προκύψει το ιδανικό premium οικογενειακό SUV.

Με μήκος 4,68 m και πλάτος 1,83 m, η EQB παραμένει αρκετά compact για να κινείται με ευελιξία στους δρόμους της πόλης και να βολεύεται σε κάθε χώρο στάθμευσης. Παράλληλα όμως, η κορυφαία εκμετάλλευση χώρων έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια πολύ ευρύχωρη καμπίνα. Πέντε επιβάτες θα μετακινηθούν με απόλυτη άνεση, χάρη στο αυξημένο εσωτερικό ύψος και στο πίσω κάθισμα με τη ρυθμιζόμενη κλίση πλάτης. Προαιρετικά διατίθεται και συρόμενη βάση, έτσι ώστε όταν ο τεράστιος χώρος για τα πόδια των πίσω δεν χρειάζεται να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο ο χώρος αποσκευών των 495 lt.

Επιπλέον, η Mercedes-Benz EQB έχει ένα χαρακτηριστικό που τη διαφοροποιεί σε σχέση με κάθε άλλο ηλεκτρικό SUV της κλάσης της. Διατίθεται σε 7θέσια έκδοση, για να απευθυνθεί σε ακόμα περισσότερες οικογένειες και να καλύψει κάθε μεταφορική ανάγκη. Στις θέσεις της τρίτης σειράς μπορούν να καθίσουν άτομα ύψους έως 1,65 m ή να τοποθετηθούν παιδικά καθίσματα. Όταν δεν χρειάζονται, τα δύο έξτρα καθίσματα αποθηκεύονται στο πάτωμα, αφήνοντας 465 lt για αποσκευές.

Mercedes-Benz_EQB interior

Το ταμπλό ακολουθεί τη γνώριμη γραμμή της premium compact σειράς της Mercedes-Benz, ενσωματώνοντας ένα υψηλό επίπεδο τεχνολογίας και πολλά στοιχεία εκλεπτυσμένης πολυτέλειας. Το σύστημα MBUX, με δύο οθόνες με διαγώνιο έως 10,25" η κάθε μια, είναι ένα ενιαίο κέντρο πληροφόρησης, ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας που εντυπωσιάζει όποιον βρεθεί στο εσωτερικό της EQB – μικρούς και μεγάλους. Μέσα από αυτό, ο οδηγός μπορεί να βρει εναλλακτικές διαδρομές για να αποφύγει την κίνηση, να αναζητήσει ραδιοφωνικούς σταθμούς, να μάθει την πρόγνωση καιρού και πολλά άλλα. Κι όχι μόνο με την οθόνη αφής ή με τα πλήκτρα στο τιμόνι, αλλά και με φωνητικές εντολές, με τη φράση Hey Mercedes. Δίπλα στο MBUX, οι στρογγυλοί αεραγωγοί προσδίδουν την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ της προηγμένης τεχνολογίας και της ρετρό αισθητικής.

Τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας της Mercedes-Benz δίνουν ηχηρό «παρών». Η ενεργή διατήρηση λωρίδας και η υποβοήθηση πέδησης με ανίχνευση πεζών μπορούν να συνδυαστούν με πληθώρα άλλων βοηθημάτων που αποτρέπουν μια σύγκρουση ή περιορίζουν σημαντικά τις συνέπειές της. Κι αν προκύψει ατύχημα, η στιβαρή δομή του πλαισίου παρέχει το κορυφαίο επίπεδο παθητικής ασφάλειας που περιμένεις από μια Mercedes-Benz. Άλλωστε, το πλαίσιο στο οποίο εδράζεται η μπαταρία αποτελεί δομικό μέρος του πατώματος, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ακαμψία της EQB.

Η EQB διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες κάθε οικογένειας. Στην EQB 250, ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 190 PS και ροπή 385 Nm στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, αντλώντας ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 66,5 kWh. Η αυτονομία που προκύπτει φτάνει τα 474 km (στον τυποποιημένο κύκλο μέτρησης WLTP) και το κόστος των μετακινήσεων περιορίζεται στο ελάχιστο, αφού η κατανάλωση είναι μόλις 16,3-17,8 kWh/100 km, αναλόγως έκδοσης.

Η έκδοση EQB 300 4MATIC διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, προσφέροντας έτσι τετρακίνηση, αλλά και αυξημένη συνολική ισχύ στους 228 PS. Ακόμα πιο χορταστικές επιδόσεις προσφέρει η κορυφαία της γκάμας, η EQB 350 4MATIC των 292 PS, που με 0-100 km/h σε 6,2" συναγωνίζεται σπορ μοντέλα, ενώ η αυτονομίας της κυμαίνεται από 395 έως 423 km, αναλόγως τροχών και εξοπλισμού.

Υποστηρίζοντας φόρτιση με ισχύ 11 kW σε ένα Wallbox που τοποθετεί κάποιος στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας του, η μπαταρία της EQB χρειάζεται μόνο 5,75 ώρες για να φτάσει από το 10% στο 100%. Σε ταχυφορτιστή DC, τα 100 kW εξασφαλίζουν φόρτιση στο 80% σε μισή ώρα, ελαχιστοποιώντας τη διάρκεια της στάσης σε κάποιο μεγάλο ταξίδι. Και χάρη στο πρόγραμμα Mercedes me Charge, ο οδηγός μιας EQB μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ευρύ δίκτυο φορτιστών που σήμερα αριθμεί πάνω από 600.000 σημεία σε 31 χώρες, χωρίς να χρειάζεται να αναζητήσει τον εκάστοτε πάροχο. Με μια ενιαία και εξαιρετικά απλή διαδικασία, μέσα από την εφαρμογή Mercedes me στο smartphone του.

Mercedes-Benz_EQB rear

Η Mercedes-Benz EQB προσφέρει πολυτέλεια, ευρυχωρία, πρακτικότητα και οικονομία. Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό δεν εξασφαλίζεται μόνο από το χαμηλό κόστος κίνησης, αλλά και από το περιορισμένο κόστος αγοράς. Μάθετε περισσότερα για την EQB και αποκτήστε τη δική σας. Ξεκινήστε το όμορφο ταξίδι της ηλεκτροκίνησης, με τον καλύτερο τρόπο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...