Διακοπές με αυτοκίνητο - Σε ποιο νησί πηγαίνεις με 82 ευρώ

Φανταστικό νησί για διακοπές που δεν χρειάζεται να μπεις σε καράβι για να φτάσεις και με αμέτρητα μέρη για να δεις. Τι θα σου κοστίσει για να πας;

  • -
  • -

Η Λευκάδα είναι ένας ιδανικός προορισμός για διακοπές, είτε μιλάμε για το Πάσχα, είτε για καλοκαίρι, ακόμη και τα τριήμερα! Το διάσημο νησί του Ιονίου Πελάγους διαθέτει πολλές ομορφιές, προσφέρεται για όλες τις εποχές του χρόνου και υποδέχεται τους επισκέπτες έχοντας πολλές προτάσεις για καλό φαγητό ή νυχτερινή διασκέδαση.

Ανεξάρτητα από όλα αυτά όμως, η Λευκάδα είναι και εύκολα προσβάσιμη. Δεν χρειάζεται να μπεις σε αεροπλάνο ή πλοίο για να φτάσεις. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα νησιά, τα οποία μπορείς να επισκεφθείς οδηγώντας και μόνο! Μέχρι και πριν από μερικούς μήνες έπρεπε να περάσεις από Ολυμπία Οδό και Ιόνια Οδό για να φτάσεις. Τώρα όμως, με το άνοιγμα της Αμβακίας Οδού, σύνδεση του νησιού με την Αθήνα έγινε πιο εύκολη από ποτέ!
Δείτε ακόμη: Φωτιά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σε ποιο νησί θα πληρώσεις 530 ευρώ με ΙΧ

Πριν ένα μικρό επαρχιακό κομμάτι που περνούσε μέσα από τη Βόνιτσα ένωνε τον αυτοκινητόδρομο με τη γέφυρα της Λευκάδας, η οποία με τη σειρά της σε βγάζει κατευθείαν στο πανέμορφο νησί. Τώρα όμως, χάρη στο νέο δρόμο η διάρκεια της διαδρομής μεταξύ της Αθήνας και Λευκάδας μειώνεται κατά 45 λεπτά καθώς παρακάμπτεται η πόλη της Αμφιλοχίας και πέφτει πλέον στις 3 ώρες και 20 λεπτά. Το συνολικό ποσό διοδίων που θα κληθεί να πληρώσει ένα επιβατικό αυτοκίνητο (μόνο για να πάει, χωρίς την επιστροφή) είναι 34,40 € με βάση τους τιμοκαταλόγους που ισχύουν σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Σταθμός Ελευσίνας: 2,30€
  • Σταθμός Ισθμού: 1,90€
  • Σταθμός Κιάτου: 2,50€
  • Σταθμός Ελαιώνα: 3,50€
  • Σταθμός Ρίου: 2,40€
  • Σταθμός γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου: 14,70€
  • Σταθμός Κλόκοβας: 3,25€
  • Σταθμός Αγγελοκάστρου: 3,85€

Όπως βλέπουμε από τις τιμές, αν και όλοι οι σταθμοί έχουν αυξήσει το κόστος διέλευσης, το μεγάλο «αγκάθι» είναι ο σταθμός στη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου. Τα 14,70€ που θα κληθείτε να πληρώσετε μπορούν να γίνουν 6,50€ αν περάσετε απέναντι με καραβάκι από το πορθμείο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη γέφυρα. Το καλοκαίρι έχουν δρομολόγια ανά 20 λεπτά (την ημέρα) και ανά 45 λεπτά το βράδυ (23:00-07:00).

Η απόσταση, το κόστος

Από το κέντρο της Αθήνας η απόσταση μέχρι τη Λευκάδα είναι κάτι λιγότερο από 360 χιλιόμετρα. Καλύπτονται μέσα σε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά. Με ένα τυπικό επιβατικό αυτοκίνητο, που χρειάζεται περίπου 7 λίτρα βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα σε συνθήκες ταξιδιού, το καύσιμο θα σας στοιχίσει 48,36€, υπολογίζοντας τιμή 1,94 € το λίτρο. Μαζί με τα διόδια των 34,40€ βγάζουμε μια «σούμα» των 82,76€ για τη μια διαδρομή (για να φτάσεις μόνο στη Λευκάδα). Το κόστος είναι λογικό και τα μαγευτικά τοπία που θα βρεις στο νησί δεν θα αφήσουν κανένα περιθώριο για παράπονα. Ιδανικά, αν μιλάμε για παρέα τεσσάρων ατόμων το κόστος φτάνει οριακά πάνω από τα 20€ ανά «κεφάλι».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...