Πέντε εκ. ευρώ πρέπει να πληρώσει ο Ghosn σε Nissan και Mitsubishi!

Ολλανδικό δικαστήριο αποφάνθηκε κατά του Carlos Chosn, ο οποίος θα πρέπει να πληρώσει πέντε εκ. ευρώ σε Nissan-Mitsubishi

  • -
  • -

O πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της σύμπραξης Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, κρίθηκε ένοχος από ολλανδικό δικαστήριο, σε μια διαμάχη που είχε ο ίδιος με τους μέχρι πρότινος εργοδότες του. Αυτή ήταν μία από τις πολλές υποθέσεις που εκκρεμούν απέναντι στον Ghosn, ο οποίος έχει φυγαδευτεί και παραμένει μέχρι σήμερα στο Λίβανο. Τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε ξεκινήσει ο ίδιος ο Ghosn, αναφέροντας ότι η αποπομπή του από τον Όμιλο Nissan-Mitsubishi BV ήταν παράνομη σύμφωνα με τους νόμους του ολλανδικού δικαίου!



Ο Λιβανέζος διεθνής φυγάς απαιτούσε 15 εκ. ευρώ αποζημίωση σε χαμένους μισθούς και αποζημιώσεις. Όμως, το δικαστήριο στο Άμστερνταμ αποφάνθηκε υπέρ των αυτοκινητοβιομηχανιών, και ουσιαστικά έκρινε ένοχο τον Ghosn αποφασίζοντας πως ο Λιβανέζος πρέπει να επιτρέψει 5 εκ. ευρώ, τα οποία και καταχράστηκε την περίοδο Απριλίου-Νοεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Ghosn παρανόμως αποφάσισε και οριοθέτησε μόνος του (!) το μισθό και τα μπόνους του, ενώ το μέλος του διοικητικού συμβουλίου που υπέγραψε σχετικά, δεν είχε τη δικαιοδοσία να το κάνει. Ο Λιβανέζος αναμένεται να κάνει έφεση, ενώ η Nissan εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση εκφράζοντας την ικανοποίηση της για τη συγκεκριμένη απόφαση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...