Η Skoda γιορτάζει 125 χρόνια ιστορίας [Video]

Ένας μηχανικός και ένας βιβλιοπώλης, με κοινό πάθος για την ποδηλασία, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν λύσεις ατομικής κινητικότητας

  • -
  • -

Ο Δεκέμβριος του 2020 είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας στην ιστορία της Skoda Auto, καθώς ουσιαστικά συμπληρώνονται 125 χρόνια από την ίδρυσή της. Μία επέτειος-ορόσημο, με τη Skoda να είναι ένας από τους πολύ λίγους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο, με τόσο μεγάλη ιστορία.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1895, δύο οραματιστές της εποχής και φίλοι, ο μηχανικός Vaclav Laurin και ο βιβλιοπώλης Vaclav Klement, ίδρυσαν ένα εργαστήριο για την κατασκευή και επισκευή ποδηλάτων στη Mlada Boleslav, μία πόλη περίπου 70 χλμ. από την Πράγα. Μερικά χρόνια αργότερα εισήγαγαν και μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα στη γκάμα της εταιρίας, με τα τελευταία να κυκλοφορούν από το 1925 με την επωνυμία Skoda. Έτσι ξεκίνησαν όλα.

Ερχόμενοι στο σήμερα, με το plug-in υβριδικό SUPERB iV και το ηλεκτρικό CITIGOe iV, η Skoda εισήλθε στην εποχή της ηλεκτροκινητικότητας, το 2019. Η πρεμιέρα το 2020 του Skoda ENYAQ iV, του πρώτου μοντέλου που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο σε αυτό το ταξίδι. Εκτός από τα τρία εργοστάσια στην Τσεχία, σήμερα η Skoda Auto παράγει επίσης στην Κίνα, τη Ρωσία, την Ινδία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 αγορές παγκοσμίως. Μέσα στον Volkswagen Group, η Skoda διαχειρίζεται τις δραστηριότητες του Ομίλου και των εμπορικών σημάτων του στη Ρωσία, την Ινδία και τη Βόρεια Αφρική.

Σταδιακά και με ορίζοντα το 2025, η Skoda Auto μετατρέπεται από κατασκευαστής αυτοκινήτων σε μια «Simply Clever εταιρεία για τις καλύτερες λύσεις κινητικότητας». Το όραμα των ιδρυτών, Laurin και Klement πριν από 125 χρόνια, συνεχίζεται και στη νέα εποχή της αυτοκίνησης.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...