Ανάκληση Lexus LX 470

Αφορά τον άξονα του τιμονιού

  • -
  • -

Την ανάκληση 39.000 μοντέλων LX 470 που παρήχθησαν μεταξύ 2003-2007 ανακοίνωσε η Lexus για να ελεγχθεί η κατάσταση του άξονα του τιμονιού. Πιο συγκεκριμένα στα υπό εξέταση αυτοκίνητα ο δακτύλιος ασφάλισης του άξονα του τιμονιού μπορεί υπό κάποιες προϋποθέσεις να απασφαλιστεί.

Αν οι μπροστινοί τροχοί χτυπήσουν με μεγάλη δύναμη σε κάποιο χαντάκι ή κράσπεδο μπορεί να βγει ο δακτύλιος ασφάλισης του άξονα του τιμονιού. Κατόπιν σε περίπτωση που ο οδηγός επανειλημμένα στρίψει το τιμόνι μέχρι την ακραία θέση στροφής υπάρχει κίνδυνος να ξεμονταριστεί ο άξονας και να μην υπακούουν οι κατευθυντήριοι τροχοί.

Η Lexus δήλωσε ότι δεν γνωρίζει περιστατικά που να οφείλονται στο πρόβλημα αυτό, ούτε να έχει σημειωθεί κάποιο ατύχημα. Οι κάτοχοι των αυτοκινήτων θα ενημερωθούν γραπτώς από την εταιρεία και η επιδιόρθωση θα γίνει χωρίς χρέωση. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι το Lexus LX470 είναι το αδελφό μοντέλο με το Toyota Land Cruiser και ίσως θα πρέπει να εξεταστεί μήπως η ανάκληση αφορά και το μοντέλο της Toyota.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...