Ακόμα ένας επίδοξος σφετεριστής του ρεκόρ στο Nurburging

Η ιστορική γαλλική Delage επιστρέφει με ένα υβριδικό hypercar για να διεκδικήσει το ρεκόρ στην πίστα του Nirburgring

  • -
  • -

Φυσιολογικά, οι περισσότεροι δεν θα γνωρίζετε ποια είναι η Delage. Κάτι απολύτως φυσιολογικό, αν αναλογιστείτε ότι πρόκειται για μία εταιρεία που δεν έχει παρουσιάσει κάποιο μοντέλο εδώ και 65 ολόκληρα χρόνια! Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ιδρύθηκε το 1905 και ξεκίνησε ως αγωνιστική ομάδα. Γνώρισε σημαντικές επιτυχίες, επικρατώντας σε πληθώρα αγώνων, περιλαμβανομένου και του Ευρωπαϊκού Grand Prix της Lyon το 1924 με το 2 LCV. Εν συνεχεία προχώρησε στην κατασκευή και δημιουργία πολυτελών αυτοκινήτων, όπως η D6 και η D8, για να διακόψει τις λειτουργίες της το 1954.



Όμως, πέρσι ο Γάλλος Laurent Tapie αποφάσισε να αναβιώσει την ιστορική φίρμα. Στα σχέδια του ήταν η δημιουργία της D12, ενός υβριδικού hypercar με απόδοση 1100 ίππων, το οποίο και θα σπάσει το ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητο παραγωγής στην πίστα του Nurburgring. Σημειώστε, πως σήμερα κάτοχος του απόλυτου χρόνου είναι η Lamborghini Aventador SVJ, που γύρισε στην Πράσινη Κόλαση σε 6 λεπτά και 44.97 sec τον Ιούλιο του 2018. Η D12 εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό 12κύλινδρο κινητήρα 7,6 λίτρων, ο οποίος ενισχύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα αποδίδοντας την εκπληκτική τιμών των 1.100 ίππων. Οι άνθρωποι της Delage θεωρούν ότι έχουν πολύ καλές πιθανότητες να σπάσουν το ρεκόρ, με δεδομένο ότι η D12 ζυγίζει μόλις 1.309 κιλά.

Εκτός από  την κατάκτηση της πίστας του Nurburgring, στόχος των ανθρώπων της εταιρείας είναι η D12 να είναι το μοναδικό αυτοκίνητο δρόμου που θα προσφέρει αντίστοιχη αίσθηση με ένα μονοθέσιο της Formula 1. Μόλις 30 κομμάτια θα παραχθούν, σε δύο εκδόσεις (GT και Club) με το κόστος να αγγίζει το εξωπραγματικό ποσό των 2,3 εκ. δολαρίων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...