Το νέο σύστημα infotainment του Nissan Micra… κάνει τη ζωή ευκολότερη

Το νέο NissanConnect εξοπλίζει τους οδηγούς με μια ποικιλία εφαρμογών που καθιστούν την οδήγηση ευχάριστη

  • -
  • -

Το ολοκαίνουριο σύστημα infotainment NissanConnect (σ.σ. σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας) θα συναντήσουν οι οδηγοί στο Nissan Micra, το οποίο πρόκειται να ενισχύσει την «επικοινωνία» τους με το αυτοκίνητο.

Σημαντικό όφελος αναμένεται να αποτελέσει η απρόσκοπτη σύνδεση του smartphone των οδηγών με το όχημα, καθώς και η ικανότητα να «κατεβάσουν» τόσο τον χάρτη “Over The Air” (OTA) όσο και να εκτελέσουν τις ενημερώσεις του λογισμικού. Καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό διαδραματίζει το γεγονός πως τόσο το Apple CarPlay όσο και το Android Auto συμπεριλαμβάνονται ως… στάνταρ σ’ όλα τα επίπεδα εξοπλισμού. (Εξαιρείται το βασικό επίπεδο Visia).

ΝΕΟΙ TURBO ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ NISSAN MICRA

Οι χρήστες ωθούνται να «κατεβάσουν» την ολοκαίνουρια εφαρμογή στο κινητό τους, η οποία τελεί υπό την ονομασία Door to Door Navigation (Πλοήγηση ‘Από Πόρτα σε Πόρτα’). Αυτή ξεκλειδώνει μια σειρά βελτιωμένων λειτουργιών, όπως είναι ο προγραμματισμός από το κινητό τους μιας διαδρομής προτού εγκαταλείψουν το σπίτι ή το γραφείο. Μόλις τελειώσει ο προγραμματισμός, μπορούν να στείλουν τον προορισμό κατευθείαν στο αυτοκίνητό, προκειμένου να καθοδηγηθούν για τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν.

Το νέο σύστημα infotainment που συναντάται στα Micra διαθέτει, επίσης, TomTom Premium Traffic, το οποίο προσφέρει εξαιρετικά ακριβή δεδομένα αναφορικά με την κίνηση στους δρόμους, προκειμένου να προσδιοριστεί ο χρόνος ταξιδιού. Όσον αφορά την πρόσβαση στο στο νέο NissanConnect, αυτή επιτυγχάνεται μέσω μιας κεντρικής οθόνης 7 ιντσών, που βρίσκεται κεντρικά στον πίνακα οργάνων. Μερικές από τις λειτουργίες είναι οι εξής:

 

  • Single line search: Διευκολύνει την εύρεση του επόμενου προορισμού στο σύστημα πλοήγησης, καθώς όλη η διεύθυνση αναγράφεται στην ίδια γραμμή.
  • Εξατομίκευση: Η αρχική οθόνη είναι πλήρως προσαρμόσιμη μέσω της λειτουργίας “Drag and drop”,  κάτι που επιτρέπει στους οδηγούς να δημιουργούν τις δικές τους συντομεύσεις.
  • Αναγνώριση φωνής: Ο οδηγός μπορεί μέσω φωνητικής εντολής να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις, να διαβάζει μηνύματα και να ρυθμίζει τη μουσική.
  • Apple Carplay and Android Auto: Προσφέρεται στάνταρ στα εξής επίπεδα εξοπλισμού του Nissan Micra: Acenta, N-Connecta, N-Sport Tekna.
  • 2d χάρτες: Προσφέρονται στάνταρ για βελτιωμένη διαύγεια, ενώ περιλαμβάνεται δυνατότητα πολλαπλής αφής, που επιτρέπει τη μεγέθυνση και τη σμίκρυνση της απεικονιζόμενης διαδρομής.
  • «Βρες το αυτοκίνητό μου»: Το σημείο στάθμευσης καταγράφεται, παράλληλα με την έξοδο του οδηγού από το αυτοκίνητο και κατά την κατεύθυνσή του στον τελικό προορισμό.
  • Premium Traffic powered by TomTom: Προσφέρει ακριβείς πληροφορίες για την επικρατούσα κίνηση, καθώς και εναλλακτικές διαδρομές που θα μείωναν το χρόνο ταξιδιού.
  • Door to Door Navigation app: Αποκτάται από Apple Store ή Google Play. Ο πελάτης κατεβάζει την εφαρμογή στο κινητό του και αποκτά πλήρη πρόσβαση στο νέο NissanConnect.
  • Σχεδίασε ένα ταξίδι πριν φύγεις από το σπίτι/ στείλε τον προορισμό στο αυτοκίνητο: Σε συνδυασμό με την εφαρμογή πλοήγησης ‘Από Πόρτα σε Πόρτα’, ο χρήστης μπορεί να εξακριβώσει τον προορισμό από το σπίτι ή το γραφείο του και εν συνεχεία να τον στείλει στο Micra. Η καθοδήγηση θα ξεκινήσει με το που επιβιβαστεί στο όχημα.
  • Λογισμικό ‘OTA’ software και ενημερώσεις του χάρτη: Οι χρήστες μπορούν να τα κατεβάσουν χωρίς δυσκολίες, μέσω wifi ή του πακέτου δεδομένων των smartphones τους.

Τέλος, η οθόνη του πίνακα οργάνων που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον οδηγό, έχεις επίσης επανασχεδιαστεί με σκοπό να προσφέρει επιπλέον πληροφορίες, κατά την λήψη κλήσεων ή μηνυμάτων SMS.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...