Τριπλοβάρδια και για τους γιατρούς της Seat

Ιατρικές υπηρεσίες 24 ώρες το 24ωρο για τους εργαζόμενους της ισπανικής μάρκας

  • -
  • -

Το κεντρικό εργοστάσιο της Seat στο Martorell, λίγο έξω από τη Βαρκελώνη, έχει την έκταση και τον πληθυσμό μίας μικρής πόλης: 15.000 άτομα εργάζονται στις εγκαταστάσεις εμβαδού 2,8 τ.χλμ.

Το εργοστάσιο δουλεύει σε τριπλή βάρδια, όλο το 24ωρο. Το ίδιο και οι ιατρικές υπηρεσίες του CARS, του Κέντρου Ιατρικής Φροντίδας και Αποκατάστασης. Είτε ένας υπάλληλος τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της εργασίας του ή στον ελεύθερο χρόνο του, το ιατρικό προσωπικό κάνει διάγνωση της κατάστασής του και του συνταγογραφεί τη θεραπεία που σε μερικές περιπτώσεις περιλαμβάνει και αποκατάσταση. 

Το περασμένο έτος πραγματοποιήθηκαν περίπου 27.000 συνεδρίες φυσικοθεραπείας οι οποίες κατά μέσο όρο είναι 84 την ημέρα. Όλη αυτή η δουλειά σε συνδυασμό με την πρόληψη, μειώνει τη διάγνωση και το χρόνο ανάρρωσης των ασθενών. Ο αριθμός των ημερών που χάνονται εξαιτίας εργατικών ατυχημάτων έχει μειωθεί κατά 48% χάρη στην πρόληψη και τις βελτιωμένες ιατρικές υπηρεσίες.

«Γιατρέ, είναι όλα καλά;» ρωτάει μία ασθενής το γυναικολόγο της ενώ αναλύει τον τελευταίο υπέρηχό της. Ο Dr Sostoa επισκέπτεται ασθενείς σε μία ειδική μονάδα που προσφέρει ένα δωρεάν ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο. Σε ένα χρόνο πραγματοποιούνται πάνω από 3.400 υπέρηχοι, περίπου 320 μαστογραφίες και εντοπίστηκαν 10 περιπτώσεις καρκίνου σε πρώιμο στάδιο. Το 85% των γυναικών που έλαβαν φροντίδα στο CARS δεν είχαν κάνει ποτέ πριν τέτοιου είδους ιατρικές εξετάσεις. «Σε μία εταιρεία όπου το 21% του εργατικού δυναμικού είναι γυναικες, είναι επίσης υποχρέωσή μας να προστατέψουμε την υγεία τους», λέει η Dr. Patricia Such, επικεφαλής της μονάδας Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, στη SEAT.

«Θα χρειαστεί να συνεχίσω την αποκατάσταση γιατρέ;» ρωτάει ένας ασθενής τον Dr. Nacho Martínez, επικεφαλής της Ορθοπεδικής στο CARS, καθώς εξετάζει μία ακτινογραφία του γονάτου του. Αυτή είναι μία από τις πιο περιζήτητες ειδικότητες από τους υπαλλήλους, οι οποίοι δέχονται εξατομικευμένη θεραπεία στο χώρο εργασίας χωρίς λίστες αναμονής. Σε μόλις ένα έτος έγιναν 1.400 ακτινογραφίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ CUPRA ARONA TO 2020

«Αισθάνομαι σαν τον οικογενειακό γιατρό 15.000 ανθρώπων» λέει ο Dr. Batalla, επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας στη SEAT. Η SEAT διαθέτει δέκα ιατρικά κέντρα σε λειτουργία στις διαφορετικές εγκαταστάσεις παραγωγής και μέσα στα εργαστήρια, καθώς και το CARS, για να εξυπηρετεί όλο το εργατικό δυναμικό. Περίπου 15.000 προληπτικές ιατρικές θεραπείες πραγματοποιούνται κάθε έτος και στην περίπωση επειγόντων περιστατικών, δύο ασθενοφόρα είναι μόνιμα διαθέσιμα 24/7, 365 ημέρες το χρόνο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...