Πωλήσεις μέχρι το μήνα Νοέμβριο 2009

  • -
  • -

Το πιο ευπώλητο μοντέλο του μήνα για τα μικρομεσαία ήταν το Volkswagen Golf με 671 ταξινομήσεις μέσα στο Νοέμβριο, ωστόσο κορυφαίο στις πωλήσεις εξακολουθεί να παραμένει το Nissan Qashqai με 6.567 μονάδες. Στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν πουληθεί 59.853 αυτοκίνητα από την αρχή του έτους που αντιστοιχούν στο 28,4% του συνόλου της αγοράς.

Στην κατηγορία Β πρώτο σε πωλήσεις για το μήνα Νοέμβριο ήταν το Toyota Yaris με 669 μονάδες ωστόσο στην κορυφή των πωλήσεων στα supermini παραμένουν τα Ford Fiesta και Opel Corsa. Τα τρία αυτά μοντέλα καρπώνονται το 34,5% της αγοράς ενώ το υπόλοιπο 66,5% το μοιράζονται σχεδόν τριάντα μοντέλα.

Στα SUV σταθερά πρώτο σε πωλήσεις για το Νοέμβριο παραμένει το VW Tiguan με 257 ταξινομήσεις, ενώ στα 4x4 τα Suzuki Grand Vitara και Daihatsu Terios μάχονται για την επικράτηση. Συνολικά οι δύο κατηγορίες μαζί ισοδυναμούν στο 15% της αγοράς και παρά την κρίση εξακολουθούν να διατηρούν ένα σημαντικό αριθμό πωλήσεων.

Στα μεσαία το Opel Insignia είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης των πωλήσεων με 316 πωλήσεις μέσα στο Νοέμβριο και 4.893 μονάδες συνολικά μέσα στο 2009. Στα μεγάλα η παραδοσιακή αξία της Mercedes Σειρά Ε αντικατοπτρίζεται και στις πωλήσεις αφού νέμεται το 50% της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις ανά μάρκα η Toyota με 2026 ταξινομήσεις το Νοέμβριο παραμένει σταθερά πρώτη σε πωλήσεις με 20.308 μονάδες από την αρχή της χρονιάς έχοντας παρουσία σχεδόν στις περισσότερες κατηγορίες του Συνδέσμου. Η VW κρατά τη δεύτερη θέση όμως χωρίς να έχει έναν δυνατό «παίκτη» στην κατηγορία Α των μικρών αυτοκινήτων πόλης.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...