Στην Ferrari o Ascanelli;

Μεγάλη απώλεια για την Scuderia Toro Rosso

  • -
  • -

Ένα πρόσωπο ήταν απών από την σημερινή πρώτη μέρα ελεύθερων δοκιμών. Όχι, δεν μιλάμε για οδηγό, αλλά για τον τεχνικό διευθυντή της Scuderia Toro Rosso, τον Giorgio Ascanelli. Οι φήμες από το πρωί πολλές και όλα δείχνουν ότι υπάρχει φωτιά και όχι μόνο καπνός.

 

Ποιος είναι ο Ascanelli; Ξεκίνησε το 1985 στην ομάδα της Ferrari και στην συνέχεια πήγε στην Abarth. Μετά από δυο χρόνια επέστρεψε στην Scuderia και ανέλαβε μηχανικός αγώνα του Gerhard Berger. Η σχέση αυτή κράτησε 3 χρόνια πριν πάει στην McLaren. Ο επόμενος σταθμός του ήταν η Benneton όταν και δούλεψε δίπλα στον Nelson Piquet, πριν επιστρέψει και πάλι στην McLaren μετά από απαίτηση του Gerhard Berger. Δούλεψε με τον Αυστριακό οδηγό και στην συνέχεια για δυο χρόνια με τον Ayrton Senna, σχέση η οποία τελείωσε το 1993.

 

Παιδί της Ferrari δεν ακολούθησε τον Senna στην Williams το 1994 και πήγε πάλι πίσω στο Maranello το 1995. Έμεινε εκεί για να παρακολουθήσει τον σύνδεσμο ανάμεσα σε Ferrari και Prost Grand Prix, πήγε στην Maserati και στην συνέχεια ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στην Scuderia Toro Rosso όπου και ασχολήθηκε με την εξέλιξη του Sebastian Vettel.

 

Οι φήμες τον φέρνουν και πάλι στο Maranello. Όλες οι ενδείξεις που έχουμε δείχνουν ότι οι φήμες θα βγουν αληθινές.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...