Νέα Maserati Grecale: Με άρωμα Alfa Romeo Stelvio

Τι κοινά στοιχεία έχει το μοντέλο της Alfa Romeo με το επερχόμενο SUV της Μaserati;

  • -
  • -

Το πρώτο υβριδικό μοντέλο της Maserati, υπό την κωδική ονομασία Ghibli, όπως ήταν λογικό έστρεψε πάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας, μιας και συνιστά το σημαιοφόρο της πολυτελούς ιταλικής μάρκας στην προέλασή της στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Με το πέρασμα των ημερών, ωστόσο, το φως ασθένησε. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να ενισχυθεί εκ νέου η ένταση, για χάρη ενός νέου SUV, που θα "ακούει" στο όνομα "Grecale" (σ.σ. βορειοανατολικός άνεμος που καταφτάνει από τη Μεσόγειο). Η παγκόσμια πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2021.

GHIBLI MILD-HYBRID: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ MASERATI

Το μοντέλο, το οποίο θα τοποθετηθεί ακριβώς κάτω από τη Levante, μετά τoν εντοπισμό του κατά την τέλεση δοκιμών, φορώντας τον… προσωρινό μανδύα της Stelvio, ήρθε η ώρα να παρουσιάσει -μερικώς- τη σιλουέτα του. Οι δημοσιευθείσες φωτογραφίες, ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικές μιας και τα περισσότερα στοιχεία αποκρύπτονται τεχνηέντως.


Κατασκοπευτική φωτογραφία κατά την τέλεση των δοκιμών. Η Grecale είναι ντυμένη με το αμάξωμα της Stelvio

Κρίνοντας, ωστόσο, από το μήκος, φαίνεται πως δεν θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τη Levante. Σύμφωνα, μάλιστα, με το Motor1, σήμα κατατεθέν της Grecale θα είναι ο δυναμισμός και η πρακτικότητα.

Επιπροσθέτως, δεν πρέπει να αποκλείσουμε και την ύπαρξη εμφανών σχεδιαστικών ομοιοτήτων με τη Stelvio, καθώς αμφότερα τα μοντέλα κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο (Cassino, Ιταλία), ενώ βασίζονται και στην ίδια πλατφόρμα (Giorgio).

Σημειώνεται πως η Grecale αναμένεται να προσφέρεται ως ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, με τα τεχνικά της χαρακτηριστικά να αναμένονται τους επόμενους μήνες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...