Θα θέλεις να οδηγείς και στο μέλλον με την BMW Vision M NEXT (vid)

Έτσι θα είναι το supercar σύμφωνα με το όραμα της BMW

  • -
  • -

Τις επόμενες δεκαετίες, με την καθιέρωση της αυτόνομης οδήγησης, θα μειώνεται ο αριθμός όσων θα κρατούν το τιμόνι στα χέρια τους. Για όσους όμως μετακίνηση σημαίνει οδήγηση, η BMW παρουσιάζει το Vision M NEXT, το όραμά της για το σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος.

«Με το Vision iNEXT δείξαμε πώς η αυτόνομη οδήγηση θα αλλάξει τη ζωή μας. Τώρα με το Vision M NEXT παρουσιάζουμε το πώς η τεχνολογία θα κάνει πιο έντονη την εμπειρία της οδήγησης», δήλωσε ο Adrian van Hooydonk, Αντιπρόεδρος του BMW Group και επικεφαλής του τομέα σχεδίασης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ BMW 8 SERIES GRAN COUPE

Τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά, το Vision M NEXT αντλεί στοιχεία από το υβριδικό supercar i8. Τα δύο άκρα του αεροδυναμικού αμαξώματος είναι βαμμένα σε έντονο πορτοκαλί που δημιουργεί αντίθεση με το ασημί ματ χρώμα. Το υβριδικό σύστημα PHEV προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κίνηση σε όλους ή μόνο τους πίσω τροχούς, με ηλεκτρική ενέργεια ή από τον τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα.

Η συνδυαστική ισχύς του Vision M NEXT ανέρχεται σε 600 ίππους, όμως η λειτουργία BOOST+ προσφέρει επιπλέον δύναμη. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 km/h, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί 3 sec. Το υβριδικό πρωτότυπο μπορεί να διανύσει έως 100 km αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, κάτι που θα του επιτρέπει να εισέρχεται μελλοντικά σε αστικές ζώνες μηδενικών ρύπων.

Το ξεκλείδωμα των θυρών γίνεται με αναγνώριση προσώπου, θυμίζοντας ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Οι πόρτες τύπου gullwing ανοίγουν πατώντας απαλά τον σένσορα, αποκαλύπτοντας ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό που «αγκαλιάζει» τον οδηγό. Τα καθίσματα έχουν αφρώδες υλικό με λειτουργία μνήμης που προσαρμόζονται στο σωματότυπο οδηγού και συνοδηγού!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...