Νέο Hyundai Sonata (i40)

Πρεμιέρα στο σαλόνι της Νέα Υόρκης

  • -
  • -

Η Hyundai παρουσίασε το νέο της μεσαίο sedan στο σαλόνι της Νέας Υόρκης. Το νέο Sonata αποτελεί μέρος του φιλόδοξου σχεδίου της Κορεατικής εταιρείας να λανσάρει επτά νέα μοντέλα μέσα σε μια διετία. Η έκτη γενιά Sonata θα χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων κι ένα δίλιτρο κινητήρα turbo άμεσου ψεκασμού ο οποίος αποδίδει 274 ίππους. Με εξωτερικές διαστάσεις 4820mm μήκος, 1835mm πλάτος και 1470mm ύψος είναι σαφώς μεγαλύτερο από το προκάτοχο, ενώ με μεταξόνιο 2795mm ο χώρος επιβατών που προσφέρει είναι σαφέστατα μεγαλύτερος.

Η Hyundai θα ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο ονομασίας των μοντέλων της κι έτσι επι Ευρωπαϊκού εδάφους το Sonata θα το αναγνωρίζουμε ως i40. Εκτός του 2.0T θα προσφέρεται με έναν ακόμη δίλιτρο βενζινοκινητήρα ο οποίος θα είναι της σειράς Theta II MPi και θα αποδίδει 165 ίππους, αλλά και έναν υγραερίου (LPG) δύο λίτρων με απόδοση 144 ps. Και οι δύο κινητήρες θα εφοδιάζονται με το νέο αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Στα ηλεκτρονικά συστήματα που θα εξοπλίζουν το νέο Sonata εκτός από το ESP και το Brake Assist, θα περιλαμβάνεται πανοραμική οροφή και το νέο σύστημα Parking Guide System που βοηθά τον οδηγό στο παρκάρισμα και την οπισθοπορεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...