2η Αθηναϊκή συνάντηση κλασικών οχημάτων (29 Μαρτίου-1 Απριλίου)

  • -
  • -

Στο γνωστό Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο επί της Λαυρίου (παράλληλα με την 1η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού), οργανώθηκε από τον Κρητικό Μιχάλη Ρασιδάκη που δραστηριοποιείται στο χώρο του κλασικού και όχι μόνο, η «2η Αθηναϊκή Συνάντηση Κλασικών Οχημάτων».

Εκτέθηκαν περισσότερα από 100 αυτοκίνητα εξαιρετικής ποιότητας, όχι όμως σπανιότητας θα λέγαμε, αλλά η δύναμη αυτής παρουσίας δεν ήταν τόσο το εκθεσιακό της μέρος, όσο το εμπορικό. Και αυτό γιατί τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που εκτέθηκαν ήταν προς πώληση, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά ένα νέο είδος παρουσίας στον χώρο του κλασικού αυτοκινήτου, αυτό του εμπορικού.

Μια πρακτική που μπορεί να είναι κάτι νέο στη χώρα μας, αλλά αποτελεί ένα πολύ δυνατό παράγοντα που δίνει ιδιαίτερη αξία σε οτιδήποτε κλασικό στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Γιατί το κλασικό αυτοκίνητο πέρα από την οποιαδήποτε συναισθηματική του αξία μετατρέπεται είναι σε είδος επένδυσης χρημάτων, όπως τα έργα τέχνης (αφού η αξία τους όλο και ανεβαίνει), και μάλιστα ιδιαίτερα συμφέρουσας, λόγο της με πολύ χαμηλής φορολογίας τους, σε αντίθεση με τις μετοχές, ομόλογα κ.λ.π. Αφήστε που δεν υπόκεινται σε… κούρεμα.

Μήπως πέρα από τα διαμερίσματα και τα οικόπεδα που πλέον δεν συμφέρουν ως τοποθέτηση χρημάτων, θα πρέπει να στρέψουμε τα χρήματά μας στην «κινητή» περιουσία;

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...