Τα 3 πράγματα που απαγορεύεται να έχουν οι επιβάτες στο Μετρό Θεσσαλονίκης
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης πλέον μπορούν να μετακινούνται με το Μετρό, όμως όσοι θέλουν να επιβιβαστούν καλό είναι να ενημερωθούν για κάποιες απαγορεύσεις.
- -
- -
Μετά από δεκαετίες έργων και αναρίθμητες αναβολές, το Μετρό της Θεσσαλονίκης πλέον λειτουργεί κανονικά, δίνοντας έναν εντελώς νέο τρόπο μετακίνησης σε όσους μένουν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, αλλά κι όσους την επισκέπτονται.
Πριν ακόμα ξεκινήσει την κανονική του λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης, είχε ήδη δημιουργηθεί και ανέβει στον επίσημο ιστότοπο ο Κανονισμός επιβατών, ο οποίος ορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όλων των χρηστών.
Οι αυτονόητες απαγορεύσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης
Κομμάτι του κανονισμού επιβατών είναι και κάποιες απαγορεύσεις, με ορισμένες να είναι αυτονόητες, κάποιες άλλες απροσδόκητες, ενώ υπάρχουν και ορισμένες που δημιουργούν δεύτερες σκέψεις όταν τις διαβάζουμε.
Δείτε ακόμα: Μετρό Θεσσαλονίκης: Αυτός είναι ο βαθύτερος σταθμός - 37 μέτρα κάτω από τη γη
Μερικές από τις αυτονόητες απαγορεύσεις είναι ότι δεν επιτρέπεται να προκαλούνται φθορές στα ακυρωτικά μηχανήματα (αυτά που περνάει το εισιτήριο), η υποχρέωση των χρηστών να μην εισέρχονται σε χώρους των συρμών ή των εγκαταστάσεων όπου υπάρχει σχετική απαγορευτική σήμανση, να μην πετάνε σκουπίδια στους σταθμούς ή τους συρμούς και να μην καταστρέφουν τον εξοπλισμό.
Προφανώς, απαγορεύεται το κάπνισμα, η
μεταφορά επικίνδυνων, εύφλεκτων, αιχμηρών, δηλητηριωδών, ρυπαρών ή
δύσοσμων υλών και υλικών, αλλά και η επικόλληση
αυτοκόλλητων, όπως και η διανομή έντυπου υλικού ή το
εμπόριο αγαθών.
3 πράγματα που δεν μπορούν να έχουν οι επιβάτες στο μετρό Θεσσαλονίκης
Ανάμεσα στους περιορισμούς που αναφέρει ο Κανονισμός Επιβατών, συναντώνται και 3 ακόμη που πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες του Μετρό Θεσσαλονίκης. Αυτά είναι: τρόφιμα-ροφήματα, ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια.
Το πρώτο μοιάζει κάπως παράξενο δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι κρατούν τον καφέ τους όταν παίρνουν το μετρό. Όσο για τα ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια, είναι κάπως παράδοξο να μην επιτρέπεται η μεταφορά οχημάτων μικροκινητικότητας, με δεδομένη την προσπάθεια μείωσης της κυκλοφοριακής συμφόρησης που γίνεται στις πόλεις όλης της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας.
Τέλος, είδαμε και μία επισήμανση η οποία είναι απόλυτα λογική, όμως δεν την είχαμε σκεφτεί. Πρόκειται για την απαγόρευση εισόδου στους συρμούς και στους σταθμούς ατόμων με ακάλυπτα τραύματα ή πληγές, προς αποφυγή κινδύνου μετάδοσης νοσημάτων.
Δείτε ολόκληρο τον κανονισμό επιβατών του Μετρό Θεσσαλονίκης, πατώντας εδώ.