Λαϊκή αγορά: Τι ισχύει με τα ΙΧ - Πότε μπορεί να φας πρόστιμο

Εξυπηρετούν πάρα πολλά νοικοκυριά και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι απαραίτητες, όμως ενδεχομένως να φέρουν σε… χρηματικό πρόστιμο σε απρόσεκτους οδηγούς.

  • -
  • -

Στην Ελλάδα, χιλιάδες οικογένειες προγραμματίζουν τις εβδομαδιαίες αγορές τους στις λαϊκές αγορές, οι οποίες πραγματοποιούνται συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας σε κάθε περιοχή. Λαμβάνουν χώρα στους δρόμους των δήμων και όπως είναι λογικό, την ημέρα που προγραμματίζεται η λαϊκή αγορά, απαγορεύεται η στάθμευση των αυτοκινήτων από το προηγούμενο βράδυ. Με αυτόν τον τρόπο οι πωλητές έχουν τον απαραίτητο χώρο προκειμένου να παρκάρουν τα δικά τους οχήματα με το προς πώληση εμπόρευμα, όπως και να στήσουν τον πάγκο τους για να υποδεχθούν τους αγοραστές.

Προσοχή στη σήμανση!

Στις περισσότερες περιοχές που πραγματοποιούνται λαϊκές αγορές, υπάρχει σήμανση που αναφέρει τις ημέρες και τις ώρες που οι οδηγοί θα πρέπει να μην σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους, τόσο για να εξυπηρετηθούν οι πωλητές, όσο και οι ίδιοι, καθώς δεν θα μπορούν να ξεπαρκάρουν το πρωί αν η λαϊκή έχει ήδη στηθεί. Μερικές φορές, αντί για σήμανση ο δήμος τοποθετεί χαρακτηριστικές κορδέλες για να προειδοποιήσει τους οδηγούς. Ωστόσο, αν βρεθούμε σε μια άγνωστη περιοχή και δούμε ότι σε έναν δρόμο δεν παρκάρει κανείς ή έστω, η στάθμευση των οχημάτων είναι πάρα πολύ αραιή, θα πρέπει να μπούμε σε σκέψεις.

Δείτε ακόμη: Οδηγείς με το χέρι έξω από το παράθυρο; Το πρόστιμο που θα φας

Καλύτερα να αναζητήσουμε έναν άλλο χώρο για να παρκάρουμε, ακόμη κι αν οι διαθέσιμες θέσεις είναι ελάχιστες. Λογικό αν σκεφτούμε πως όλα τα αυτοκίνητα που παραδοσιακά σταθμεύουν σε έναν δρόμο, μετακινούνται εκείνη την ημέρα για να γίνει η λαϊκή. Στην περίπτωση που δεν καταλάβουμε ότι την επόμενη ημέρα έχει λαϊκή, το πρωί θα δούμε το αυτοκίνητό μας παρκαρισμένο και γύρω του, πάγκους, φορτηγάκια και πάρα πολύ κόσμο, άρα είναι πρακτικά αδύνατο να το χρησιμοποιήσουμε. Επίσης είναι πάρα πολύ πιθανό να υπάρχει στο παρμπρίζ και το χαρακτηριστικό ροζ χαρτάκι της κλήσης, με πρόστιμο 40 ευρώ (δεν προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...