Το κινεζικό SUV που σπάει ταμεία - 58.000 παραγγελίες σε 23 ημέρες

Tο νέο Zeekr 7Χ, είναι ένα ηλεκτρικό SUV με εντυπωσιακές προδιαγραφές και καινοτόμα συστήματα, που στοχεύει ευθέως το Model Y της Tesla.

  • -
  • -

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Zeekr, το 7Χ, θα ξεκινήσει άμεσα την εμπορική του σταδιοδρομία στην κινεζική αγορά, ενώ αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του και στην Ευρώπη. Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, η Zeekr, ανήκει στην οικογένεια του κινεζικού γίγαντα που ακούει στο όνομα Geely, στην κατοχή του οποίου βρίσκονται μεταξύ άλλων και οι Lotus, Volvo και Polestar.

58.000 παραγγελίες σε 23 ημέρες

Η τιμή εκκίνησης για το νέο Zeekr 7Χ είναι 229.900 ¥ ή 32.590 $ ή 29.303 € με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Η κινεζική φίρμα ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί ήδη 58.000 «κρατήσεις» από την ημέρα που άνοιξε για το κοινό το βιβλίο των παραγγελιών στις 30 Αυγούστου. Με τον ρυθμό, να αυξάνεται διαρκώς…

Το νέο 7Χ έρχεται, για να αντιμετωπίσει ένα από τα πιο δημοφιλή και εμπορικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως, το Tesla Model Y. Με μήκος 4,8 m, πλάτος μεγαλύτερο των 1,9 m και μεταξόνιο, 2,9 m, το 7Χ και από πλευράς διαστάσεων ταιριάζει γάντι στο αμερικανικό μοντέλο.

Το Zeekr 7X βασίζεται στην πλατφόρμα PMA2+. Αυτή αποτελεί προϊόν της γνωστής Sustainable Experience Architecture (SEA), την οποία έχουμε δει σε πολλά EV της Geely, υποστηρίζοντας στο νέο πενταθέσιο SUV της εταιρείας ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 800V για ταχύτατη φόρτιση. Η στάνταρ μπαταρία υιοθετεί χημεία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) ενώ εναλλακτικά διατίθεται ένας τριμερής συσσωρευτής λιθίου – με ένα θετικό ηλεκτρόδιο από πολυμερή όπως το νικέλιο, το κοβάλτιο, το μαγγάνιο ή το αλουμίνιο.

Η βασική έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα και τη κίνηση στους πίσω τροχούς αποδίδει μέγιστη ισχύ 420 PS, ενώ η version με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και την ηλεκτρονική τετρακίνηση προσφέρει ιπποδύναμη 645 PS και μόλις 4,0’’ για τα πρώτα 0-100 km/h από στάση!

Επιπλέον, το νέο SUV της Zeekr διαθέτει και ένα σύστημα για την αντιμετώπιση των αστικών πλημμυρών. Ναι, καλά διαβάσατε. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της κινεζικής φίρμας οι οποίοι συγκέντρωσαν στοιχεία από ποικίλες έρευνες έως και δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη και δη όσες βρίσκονται κοντά στο υγρό στοιχείο, αναμένεται τα προσεχή χρόνια να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα!   

Για το λόγο αυτό, το 7Χ της Zeekr φέρει έναν μοχλό στο εσωτερικό του όπου αρκεί απλά να τον τραβήξει ο οδηγός ώστε να κάνει «θρύψαλα» τα κρύσταλλα των τζαμιών του αυτοκινήτου. Ο εκπρόσωπος της Zeekr, Paul Cheng, δήλωσε πως η εν λόγω λειτουργία σχεδιάστηκε για να είναι εύκολα προσβάσιμη, ακόμα και σε συνθήκες πανικού και ταραχής.

Δείτε ακόμη: Το ηλεκτρικό της Zeekr που φορτίζει σε 10 λεπτά

Χρειάζεται μόλις 50 newton δύναμης για να ενεργοποιηθεί, με τον ενσωματωμένο μηχανισμό να απελευθερώνει 3.000 newton για να σπάσει το παράθυρο. Προφανώς η όλη διαδικασία γίνεται… χειροκίνητα χωρίς οποιαδήποτε ηλεκτρική υποβοήθηση ούτως ώστε να εξυπηρετεί το πλήρωμα του Zeekr 7X σε αυτές τις ακραίες συνθήκες.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...