Λαμπάδιασε Tesla στην Αθήνα – Δεν έπαθε τίποτα η μπαταρία (αποκλειστικές εικόνες)

Ένα Tesla τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ φόρτιζε στην Αγία Παρασκευή, όμως η μπαταρία έμεινε ανέγγιχτη από τις φλόγες, όπως μπορείτε να δείτε στις αποκλειστικές μας εικόνες.

  • -
  • -

Φωτιά σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο μάρκας Tesla ξέσπασε στο parking ενός super market στην Αγία Παρασκευή, η οποία όμως σβήστηκε γρήγορα καθώς τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου προστάτευσαν την μπαταρία.

Το περιστατικό στο Tesla σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 22 Σεπτεμβρίου, ενώ το αυτοκίνητο φόρτιζε. Πρόκειται για ένα Tesla Model 3 Highland, δηλαδή το facelift του δημοφιλούς ηλεκτρικού μοντέλου που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2023 και ήρθε στην Ελλάδα αρχές του 2024.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/79a71975805769288539bd92fb296963.jpg

Πώς εξελίχθηκε η φωτιά στο Tesla; Τι έπαθε η μπαταρία;

Η φωτιά στο Tesla Model 3 ξεκίνησε από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, κατέστρεψε το πορτ μπαγκάζ και τις πλάτες των πίσω καθισμάτων, ενώ από τη θερμοκρασία που αναπτύχθηκε έλιωσε το πίσω δεξιά παράθυρο, καθώς και ένα υφασμάτινο διαχωριστικό που είχε τοποθετηθεί ανάμεσα στα μπροστά και τα πίσω καθίσματα.

Δείτε ακόμα: Πόσο συχνά παίρνουν φωτιά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το μπροστά μέρος της καμπίνας δεν έπαθε απολύτως τίποτα, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με την μπαταρία, η οποία έμεινε πλήρως προστατευμένη, χάρη στα συστήματα που εφαρμόζει η Tesla.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/1a2bf3c826c114dddbd3a7ca83b9888e.jpg

Γιατί πήρε φωτιά το Tesla Model 3;

Η αιτία της πυρκαγιάς είναι άγνωστη προς το παρόν, αλλά αναμένεται να αποσαφηνιστεί τις επόμενες μέρες, καθώς το αυτοκίνητο έχει ήδη μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της Tesla Ελλάδας, προκειμένου να γίνει έρευνα.

Μία πιθανή αιτία θα μπορούσε να είναι το καλώδιο φόρτισης, μία άλλη πιθανότητα είναι η ύπαρξη εύφλεκτου αντικειμένου στο πορτ μπαγκάζ, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από τον φορτιστή.

Σε κάθε περίπτωση αυτά είναι απλά εικασίες. Πλέον το αυτοκίνητο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Tesla, όπου οι τεχνικοί θα το ελέγξουν ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του περιστατικού. Άλλωστε, το Tesla Model 3 έχει καταγραφικό (αυτό που στα αεροπλάνα αποκαλούμε «μαύρο κουτί»), το οποίο αναμένεται να έχει καταγράψει πολλές πληροφορίες που θα φανούν χρήσιμες στη διερεύνηση της υπόθεσης.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...