Νέο video: Δοκιμάζουμε το Toyota bZ4X

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της Toyota είναι επιτέλους γεγονός και εμείς το οδηγούμε ώστε να μάθουμε αν σκοπεύει να συνεχίσει την παράδοση του κατασκευαστή του και να εξελιχθεί σε best-seller.

  • -
  • -

Η Toyota μπορεί να είναι η μάρκα που έκανε γνωστό τον εξηλεκτρισμό στο ευρύ κοινό μέσα από την υβριδική τεχνολογία, αλλά φαίνεται πως άργησε να ενταχθεί στην παρέα των αμιγώς ηλεκτρικών. Όπως και να ‘χει η ώρα της όμως ήρθε και το bZ4X αποτελεί το μοντέλο που θα την αντιπροσωπεύσει στην ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία οχημάτων μηδενικών ρύπων. Εμείς το οδηγούμε στην ισχυρότερη εκδοχή του με τους δύο ηλεκτροκινητήρες και την κίνηση στους 4 τροχούς.

1

Το bΖ4Χ έχει κατασκευαστεί επάνω στη νέα πλατφόρμα eTNGA, η οποία αφορά αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Είναι αποτέλεσμα της συνεργασία ανάμεσα σε Toyota και Subaru, και στην οποία βασίζεται επίσης το Solterra. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες στην έκδοση που οδηγούμε αποδίδουν συνδυαστικά 218 ίππους, αλλά και 337 Nm ροπή, ενώ η μπαταρία των 71,4 kWh προσφέρει χιλιομετρική ελευθερία από 411 έως και 470 km.

2

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το νέο Toyota Land Cruiser – Τιμές

Το bZ4X είναι ένα εντυπωσιακό D-SUV, με υψηλό βαθμό ευρυχωρίας και αντίστοιχο επίπεδο άνεσης. Σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή με τη φουτουριστική του εμφάνιση, ενώ ταυτόχρονα το προηγμένο τεχνολογικό υπόβαθρο στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και της κατηγορίας. Είναι σαν σύνολο όμως αρκετό για να ανταπεξέλθει στον πολύ πιο έμπειρο πλέον ανταγωνισμό; Η απάντηση στη νέα video-δοκιμή που βρίσκεται στην κορυφή του άρθρου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...