Λαμία: 9 μήνες φυλακή σε οδηγό – Τι έκανε στους αστυνομικούς

Η αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο οδηγό στον Μπράλο. Τελικά τον συνέλαβαν και τον έστειλαν στο δικαστήριο. Δείτε τον λόγο.

  • -
  • -

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η αστυνομία έχει κάθε δικαίωμα να προβεί σε σήμα στάσης εφόσον τα όργανα φορούν την υπηρεσιακή τους στολή και να ζητήσουν τα στοιχεία οδηγών και κυκλοφορίας οχημάτων. Οι πολίτες από την άλλη, είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών και τροχονόμων. Σε περίπτωση που κάποιος εξυβρίσει όργανο της τάξης ή αρνηθεί να επιδείξει τα έγγραφα που του ζητηθούν, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης πέφτει βαρύς, όπως στην παρακάτω περίπτωση.

Προ ολίγων ημερών λοιπόν, κλιμάκιο του του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, έκανε σήμα σε οδηγό, στο ύψος του Μπράλου. Ο 64χρονος, επαγγελματίας από την περιοχή της Λοκρίδας, δεν δέχθηκε τον έλεγχο και άρχισε να βρίζει και να απειλεί «θεούς και δαίμονες».

bloko

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ο οδηγός εξύβρισε τους αστυνομικούς, τους απηύθυνε υποτιμητικά σχόλια και τους απείλησε για τις τροχονομικές παραβάσεις που επρόκειτο να βεβαιώσουν. Τα αστυνομικά όργανα τον συνέλαβαν για τη συμπεριφορά του και ο 64χρονος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας.

Δείτε ακόμη: Mε ποια παράβαση του ΚΟΚ μπορεί να μπεις φυλακή για 6 μήνες;

Εκεί, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή, ενώ αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για την πράξη της απειλής. Το δικαστήριο του επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών με 3ετη αναστολή και χρηματικό πρόστιμο.

Με βάση τη νομοθεσία, όποιος προσβάλλει την προσωπικότητα των οργάνων διά εξύβρισης ή απειλήσει, τιμωρείται με φυλάκιση έως 12 μηνών και άμεση αφαίρεση διπλώματος για 1 μήνα.

πηγή: lamiareport.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...