Το φθηνότερο plug in hybrid στην Ελλάδα – Είναι 7θέσιο SUV

Ξεκινάει από 34.500 ευρώ, ανήκει στα D-SUV και είναι το πιο φθηνό plug in hybrid αυτοκίνητο που πωλείται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από την κατηγορία και το καύσιμο.

  • -
  • -

Μία ακόμα εταιρεία από την Κίνα ήρθε στην Ελλάδα, με τν διαφορά ότι η συγκεκριμένη δεν διαθέτει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην γκάμα της. Προς το παρόν έχει ένα C-SUV αποκλειστικά με βενζίνη, ένα D-SUV αποκλειστικά με βενζίνη κι ένα D-SUV με plug in hybrid κινητήρα.

Ο ερχομός των εταιρειών από την Κίνα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει ρίξει κατακόρυφα τις τιμές. Όπως φαίνεται, το ίδιο συμβαίνει και με τα plug in hybrid καθώς η νέα μάρκα που ήρθε στην Ελλάδα, έχει το φθηνότερο μοντέλο όχι μόνο ανάμεσα στα SUV, αλλά σε όλες τις κατηγορίες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8ca54dfea1695b2cbd023caf005ed7bd.jpg

Ποιο είναι το φθηνότερο plug in hybrid στην Ελλάδα;

Η μάρκα για την οποία μιλάμε είναι η DFSK, την οποία φέρνει στην Ελλάδα ο όμιλος Σπανός. Πρόσφατα είδαμε από την κινεζική μάρκα τις τιμές του DFSK 500, το οποίο είναι το φθηνότερο C-SUV στην Ελλάδα.

Δείτε ακόμα: Δες εδώ όλες τις κινεζικές μάρκες αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Τώρα ανεβαίνουμε κατηγορία μεγέθους και αλλάζουμε κινητήρα. Πάμε στα D-SUV με plug in hybrid σύνολο κι εκεί συναντάμε το DFSK E5, το φθηνότερο plug in hybrid αυτοκίνητο στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία εξετάζουμε.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5f217783ebc4bad2b622f1ef25413af3.jpg

Το DFSK E5 έχει μήκος 4.760 mm, πλάτος 1.865 mm και ύψος 1.710 mm, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2.785 mm. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι πρόκειται για επταθέσιο μοντέλο, ειδικά σε συνδυασμό με την τιμή και το είδος του κινητήρα.

Κινητήρας, ισχύς, κιβώτιο και αυτονομία του DFSK E5

Ο βενζινοκινητήρας του DFSK E5 είναι ατμοσφαιρικός στα 1,5 λίτρα με ισχύ 109 ίππων και ροπή 135 Nm, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας του DFSK E5 αποδίδει 174 ίππους και ροπή 300 Nm. Η μπαταρία όπου αποθηκεύεται το ρεύμα έχει χωρητικότητα 19,27 kWh και σύστημα θερμικής διαχείρισης, με την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία να αγγίζει τα 87 km, ενώ η συνδυαστική αυτονομία είναι 1.150 km. Αμφότερα τα νούμερα είναι μετρημένα στον κινεζικό κύκλο, ο οποίος είναι αρκετά αισιόδοξος.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/074bf1ce06bf3a24801933c08d6bc0c0.jpg

Το κιβώτιο ταχυτήτων του DFSK E5 είναι αυτόματο τύπου CVT και η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στον μπροστά άξονα. Η ανάρτηση μπροστά αποτελείται από γόνατα McPherson, ενώ πίσω έχουν τοποθετηθεί πολλαπλοί σύνδεσμοι.

Έχει και V2L το DFSK E5

Η φόρτιση γίνεται με ισχύ μέχρι και 6,6 kW, ενώ στα δυνατά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου είναι ότι προσφέρει V2L. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τεράστιο powerbank για να δώσει ρεύμα σε άλλες συσκευές όπως φορτιστές κινητού, laptop κ.λπ. Το V2L είναι χαρακτηριστικό που σταδιακά αυξάνεται στα ηλεκτρικά, αλλά στα plug in hybrid είναι εξαιρετικά πολύ σπάνιο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/aee4723e765054ff12555bc69852610c.jpg

Μεγάλο infotainment και «μαύρο κουτί» για το φθηνότερο plug in hybrid στην Ελλάδα

Η οθόνη του infotainment φτάνει τις 12,3 ίντσες, ενώ εκείνη του ψηφιακού πίνακα οργάνων είναι στις 7 ίντσες. Ο πίνακας του εξοπλισμού αναφέρει ότι το DFSK E5 διαθέτει και Event Data Recorder (EDR - Σύστημα καταγραφής δεδομένων συμβάντων). Ουσιαστικά είναι αυτό που αποκαλούμε «μαύρο κουτί» στα αεροπλάνα, δηλαδή ένα σύστημα που καταγράφει τις παραμέτρους του αυτοκινήτου κατά τη στιγμή ενός ατυχήματος. Επιπλέον, στον βασικό εξοπλισμό συναντάμε ηλιοροφή, φώτα LED, κάμερα οπισθοπορείας, αλλά και διπλά τζάμια εμπρός για βελτίωση της ηχομόνωσης.

Αυτή είναι η τιμή του DFSK E5 στην Ελλάδα

Η τιμή του DFSK E5 στην Ελλάδα ξεκινά από 34.500 ευρώ στην έκδοση 1.5 PHEV Auto Comfort. Αντίθετα, η έκδοση 1.5 PHEV Auto Premium ανεβαίνει στα 39.990 ευρώ, καθώς αποτελεί την κορυφαία εξοπλιστικά, περιλαμβάνοντας από ανοιγόμενη ηλιοροφή, έως κάμερα 360 μοιρών, ηλεκτρικά ανοιγόμενο πορτ μπαγκάζ, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα μπροστά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...