Νέο Skoda Kodiaq: H επιστροφή του απόλυτου οικογενειακού SUV. Δες το από κοντά!

Η δεύτερη γενιά της δημοφιλούς SUV ναυαρχίδας της τσέχικης μάρκας βρίσκεται στη χώρα μας και από τις 7 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου έχεις την ευκαιρία να το δεις από κοντά!

  • -
  • -

Το Skoda Kodiaq από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση στην αγορά, κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικούς χάρη στον value for money χαρακτήρα του, την πληθώρα κινητήριων συνόλων με τα οποία εφοδιαζόταν, αλλά κυρίως, με τους ασύγκριτους χώρους που έκρυβε το επιβλητικό του αμάξωμα. Με θέσεις έως και για επτά επιβάτες, πληθωρικό χώρο αποσκευών και ασυναγώνιστη ευρυχωρία, δεν άργησε να εξελιχθεί σε εμπορική επιτυχία, αφήνοντας υψηλές προσδοκίες για το συνεχιστή της κληρονομιάς που είχε δημιουργήσει.

1

Όμως, η ώρα της αλλαγής έφτασε και η ολοκαίνουργια, δεύτερη γενιά του τσέχικου SUV βρίσκεται πλέον εδώ. Και μαζί της φέρνει ακόμη περισσότερους χώρους, τις πιο προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, αλλά και αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων, η οποία περιλαμβάνει για πρώτη φορά και ένα εντυπωσιακό plug-in hybrid σύνολο που εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία της τάξεως των 100 km. Πόσο καλύτερο, λοιπόν, μπορεί να γίνει ένα ήδη καταξιωμένο μοντέλο; Το νέο Kodiaq αποδεικνύει του λόγου το αληθές για τους εξής λόγους. 

Επιβλητικά premium

Οι μεγάλες διαστάσεις του αμαξώματος ήταν ένα κύριο χαρακτηριστικό του. Όμως, αυτό δεν πτόησε τους σχεδιαστές της Skoda να τις αυξήσουν περαιτέρω, καθιστώντας το Kodiaq πιο επιβλητικό από ποτέ. Το μήκος σκαρφάλωσε στα 4.758 mm και παράλληλα απέκτησε ακόμα πιο πολυτελή και μοντέρνα σχεδιαστικά αισθητική. Διατηρώντας τα στοιχεία που καθορίζουν την ταυτότητα του, η νεότερη γενιά έχει ανανεωθεί πλήρως. Οι πιο τετραγωνισμένοι θόλοι των τροχών, οι οποίοι μάλιστα  κρύβουν ζάντες διάστασης έως και 20 ιντσών, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα δυναμικό προφίλ. Την ίδια ώρα, στο εμπρός μέρος τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED Matrix προσδίδουν σύγχρονη εικόνα, εκτός από το προφανές όφελος της ορατότητας κατά τη βραδινή οδήγηση.

1

Το ίδιο εντυπωσιακό όμως είναι και το πίσω μέρος, το οποίο διατηρεί μία ορθογώνια μορφολογία, με τις ακμές να προσδίδουν χαρακτήρα και αντίστοιχα δυναμικό design. Πλέον, τα πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED ενώνονται μέσω μίας μπάρας, ενώ ανάμεσα τους βρίσκουμε το όνομα της μάρκας ολογράφως. Στοιχείο που βοηθά στην ενίσχυση της premium πλευράς του χαρακτήρα του νέου μοντέλου.

2

Πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο από ποτέ

Περνώντας στο εσωτερικό του νέου Kodiaq, είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι της μάρκας προσπάθησαν να του χαρίσουν την αντιπροσωπευτική εικόνα που ταιριάζει σε ένα SUV της κατηγορίας . Με το στοιχείο της ευρυχωρίας σε πρώτο πλάνο, το Kodiaq παράλληλα αποτελεί επιτομή ανάδειξης των τεχνολογιών τελευταίας γενιάς. Το πρώτο στοιχείο που τραβάειτο βλέμμα είναι η νέα μεγάλη οθόνη αφής των 12,9 ιντσών που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. Διαθέτει όλα τα απαραίτητα εφόδια συνδεσιμότητας, όπως ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ πραγματοποιεί και το επόμενο βήμα διαθέτοντας ενσωματωμένη την AI τεχνολογία του ChatGPT.

3

Το απόλυτο ψηφιακό περιβάλλον συμπληρώνουν στοιχεία όπως το Head-Up Display των 10,25 ιντσών, για ακόμη πιο άμεση και αποτελεσματική πληροφόρηση του οδηγού, ενώ την παράσταση κλέβουν τα νέα Skoda Smart Dials. Αναφερόμαστε στους τρεις πολυλειτουργικούς διακόπτες που βρίσκονται κάτω από την κεντρική οθόνη, που συνοδεύονται από μία μικρή οθόνη διαμέτρου 32 mm. Πατώντας μπορείτε να αλλάξετε την λειτουργία που θέλετε να ρυθμίσετε και στη συνέχεια να το κάνετε απλά περιστρέφοντας προς όποια κατεύθυνση χρειάζεται. Εκτός του ότι αυξάνουν το digital στοιχείο στην καμπίνα του νέου Kodiaq, ταυτόχρονα απλοποιούν μία σειρά λειτουργιών και απελευθερώνουν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο για τους επιβάτες.

4

Το ίδιο πετυχαίνει και ο νέος επιλογέας για το αυτόματο κιβώτιο, ο οποίος έχει «μετακομίσει» στην κολόνα του τιμονιού απελευθερώνοντας αποθηκευτικό χώρο ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την πρακτικότητα της καμπίνας. Σύμφωνα με τη Skoda, η αναλογία φυσικών και ψηφιακών χειριστηρίων είναι η καλύτερη δυνατή για μέγιστη λειτουργικότητα! Στοιχείο που του χαρίζει κορυφαίο βαθμό εργονομίας. 

7

Από πλευράς χώρων, το Kodiaq θεωρείται δικαιολογημένα ο... βασιλιάς της κατηγορίας. Η απερχόμενη γενιά είχε καταφέρει να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη και σήμερα το νέο Kodiaq φροντίζει να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο αυστηρό κριτή. Χάρη στο μεταξόνιο των 2.791 mm, ο χώρος για τα γόνατα στη δεύτερη σειρά καθισμάτων είναι κορυφαίος. Το πορτμπαγκάζ θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία, καθώς φτάνει έως και τα 910 lt με την 5θέσια διάταξη και έως 845 lt στην 7θέσια. Φυσικά, δεν λείπουν και όλα τα Simply Clever στοιχεία που έχουμε γνωρίσει στα μοντέλα της Skoda, όπως οι θήκες για ομπρέλα στην πόρτα, ξύστρα πάγου στο πορτάκι του ντεπόζιτου, σετ καθαρισμού των οθονών, συρόμενα καθίσματα στη δεύτερη σειρά επιβατών, ασύρματη φόρτιση 15 W για δύο smartphones και ένα ευέλικτο αξεσουάρ για τον χώρο αποσκευών για να διατηρούνται τακτοποιημένες οι αποσκευές.

5

Με τον υβριδισμό σε πρώτο πρόσωπο

Το νέο Kodiaq ενστερνίζεται σε μεγάλο βαθμό τον υβριδισμό και έρχεται πλέον με μία αναβαθμισμένη και πιο αποδοτική γκάμα κινητήρων. Από τη βασική κιόλας έκδοση, χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.5 TSI με 150 ίππους, «ενισχυμένο» με mild hybrid τεχνολογία. Λειτουργεί σε κύκλο Miller, έχει τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας και βελτιωμένο σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων σε συνθήκες χαμηλού φορτίου (ACT+), χαρίζοντας έτσι ακόμη περισσότερη οικονομία στο επιβλητικό SUV. Ανεβαίνοντας στη γκάμα, συναντάμε έναν ισχυρότερο 2.0 TSI με 204 ίππους ο οποίος συνδυάζεται και με σύστημα τετρακίνησης.

6

Περνώντας στα σύνολα πετρελαίου προσφέρεται με έναν 2.0 TDI με απόδοση 150 και 193 ίππους, με την ισχυρότερη εκδοχή εκ των δύο να έρχεται και αυτή αποκλειστικά ως τετρακίνητη. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Γεγονός που ισχύει και στην περίπτωση της πρωτοεμφανιζόμενης plug-in hybrid εκδοχής, η οποίο όμως έχει έξι σχέσεις σε αντίθεση με τις επτά των υπόλοιπων. 

Στο plug-in hybrid Kodiaq συναντάμε την νεότερη plug-in hybrid τεχνολογία του Group, η οποία συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1.5 TSI 150 ίππων, μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μία μπαταρία 25,7 kWh. Το αποτέλεσμα είναι 204 ίπποι, αλλά και έως 100 km αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας. Στην περίπτωση που η ενέργεια της μπαταρίας εξαντληθεί, το Kodiaq PHEV υποστηρίζει και ταχυφόρτιση σε σταθμό συνεχούς ρεύματος (DC) έως 50 kW, ενώ υπάρχει δυναότητα φόρτιση σε εναλλασσόμενο ρεύμα AC έως 11 kW.

8

Πώς θα το γνωρίσεις από κοντά;

Το Skoda Kodiaq δεύτερης γενιάς δεν αποτελεί απλά ένα νέο. Είναι εδώ και σε περιμένει να το γνωρίσεις από κοντά πριν από το επίσημο λανσάρισμα του! Χάρη στο Skoda Kodiaq - Roadshow από τις 7 Ιουνίου έως και τις 13 Ιουλίου, το νέο SUV των Τσέχων θα ταξιδέψει σε 22 εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους σε όλη την Ελλάδα χαρίζοντας τη δυνατότητα σε όλους εσάς να το δείτε από κοντά. Πατήσε εδώ για να δεις αναλυτικά το πρόγραμμα με τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες και στη συνέχεια επισκέψου το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων Skoda και απόκτησέ το πρώτος με 4 χρόνια εγγύηση και 4 χρόνια service*. Ισχύει για λίγες μόνο ημέρες. Πάτησε εδώ για να μάθεις όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη νέα ναυαρχίδα της μάρκας.

*Ισχύει για παραγγελίες λιανικής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...