Έρχεται στην Ελλάδα το φθηνότερο ηλεκτρικό της BYD - Πόσο θα κάνει;

Το BYD Dolphin είναι το φθηνότερο μοντέλο της κινεζικής μάρκας. Μέχρι τώρα δεν το είχαμε δει στην Ελλάδα, όμως φαίνεται ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα.

  • -
  • -

Μόλις 13.000 ευρώ κοστίζει στην Κίνα το BYD Dolphin, νούμερο που το κάνει το φθηνότερο ηλεκτρικό μοντέλο της κινεζικής μάρκας και ένα από τα φθηνότερα αυτοκίνητα που κινούνται αποκλειστικά με ρεύμα.

Το Dolphin διατίθεται ήδη σε κάποιες αγορές της Ευρώπης όπως η Γερμανία και η Βρετανία, όμως ακόμα δεν έχει έρθει στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι η BYD πλέον έχει επίσημη παρουσία στη χώρα μας μέσω του ομίλου Σφακιανάκης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a5411e1157c6cb7da6a8f5f19bbbc502.jpeg

Μπαταρίες και αυτονομία του BYD Dolphin στην Ελλάδα

H εμπορική πορεία του Dolphin στη χώρα μας θα ξεκινήσει σύντομα, αφού δημοσιεύτηκαν στο επίσημο site της εταιρείας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι εκδόσεις, στις οποίες θα διατίθεται.

Δείτε ακόμαBYD στην Ελλάδα: Επίσημες τιμές, εγγύηση και test drive

Ρίχνοντας μια ματιά εκεί βλέπουμε ότι το μικρομεσαίο hatchback θα λανσαριστεί με δύο μπαταρίες. Η μικρότερη θα έχει αυτονομία 44,9 kWh και θα προσφέρει αυτονομία 315 km. Η πιο μεγάλη θα έχει χωρητικότητα 60,4 kWh και θα ανεβάσει την αυτονομία στα 427 km. Με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρει περισσότερες επιλογές. Άσχετα από την μπαταρία, η κίνηση θα περνάει μόνο στον μπροστά άξονα.

byd-dolphin-piso

Αμφότερες οι μπαταρίες θα είναι LFP, τεχνολογίας Blade, δηλαδή εκείνης που έχει δημιουργήσει και κατοχυρώσει η ίδια η BYD, η οποία άλλωστε ξεχωρίζει παγκοσμίως ως κατασκευαστής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο εξοπλισμός και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του BYD Dolphin στην Ελλάδα

Εξοπλιστικά το ελληνικό site της BYD αναφέρει δύο επίπεδα, τα οποία ονομάζονται Boost και Comfort. Για την Boost αναφέρεται ότι θα έχει αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, ενώ στην Comfort περιλαμβάνονται αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός-πίσω, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέφτες και θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αυτά για τα οποία μας πληροφορεί η ελληνική σελίδα της BYD είναι η επιτάχυνση 0-100 km/h η οποία θα πραγματοποιείται μέχρι και σε 7 δευτερόλεπτα, καθώς και η τελική ταχύτητα που θα φτάνει τα 160 km/h.

byd-dolphin-kathismata

Τι τιμή θα έχει στην Ελλάδα το BYD Dolphin; Πόσο κάνει στην Ευρώπη;

Προς το παρόν η BYD Ελλάδος δεν αναφέρει κάτι για τιμές, όμως μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως εκείνη της Γερμανίας. Στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης το Dolphin πωλείται έναντι 32.990 ευρώ και 34.990 ευρώ.

Από τα υπόλοιπα μοντέλα της BYD, το Atto 3 πωλείται ακριβώς στην ίδια τιμή με την Ελλάδα στα 37.990 ευρώ, όμως το Seal έχει ελαφρώς διαφορετική τιμή. Στη Γερμανία κοστίζει 44.990 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα ξεκινά από 45.990 ευρώ.

Από τα παραπάνω βλέπουμε ότι οι τιμές Γερμανίας και Ελλάδας στα μοντέλα της BYD είναι παρόμοιες, οπότε δεν θα προκαλούσε έκπληξη αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο και με το Dolphin. Με αυτήν την παραδοχή, αν ήταν ακόμα σε ισχύ το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 η τελική τιμή του μοντέλου θα διαμορφωνόταν σε 25.000 ευρώ (θεωρώντας ότι η τιμή στην Ελλάδα θα είναι ίδια με της Γερμανίας).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...