Στερεά Ελλάδα: Τα 2 σημεία που πετάνε πέτρες στα αυτοκίνητα – Κινδυνεύουν οδηγοί!

Οι επιθέσεις με πέτρες σε αυτά τα δύο σημεία είναι κάτι σύνηθες. Οι οδηγοί και οι οικογένειές τους κινδυνεύουν πραγματικά από τους γνωστούς-άγνωστους.

  • -
  • -

Δύο συγκεκριμένα σημεία στη χώρα και ειδικότερα στη Στερεά Ελλάδα– τουλάχιστον αυτά που γνωρίζουμε – θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα για ρίψεις πετρών και άλλων αντικειμένων. Το ένα είναι στον δρόμο Λαμίας-Δομοκού, στο ύψος της Καμηλόβρυσης και το άλλο στον επαρχιακό Θηβών-Λειβαδιάς, στην αερογέφυρα της Θήβας.

petres

Αυτά τα δύο σημεία έχουν γίνει ο εφιάλτης των διερχόμενων οδηγών, καθώς οι γνωστοί-άγνωστοι εμφανίζονται από το πουθενά στις άκρες των δρόμων και πετάνε στα οχήματα πέτρες, ξύλα και οτιδήποτε άλλο.

Στην αερογέφυρα της Θήβας, προ ολίγων ημερών, ο υπογράφων έπεσε θύμα των γνωστών-αγνώστων της περιοχής. Νεαροί, κρυμμένοι πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα άρχισαν να πετούν πέτρες στα διερχόμενα οχήματα, με δύο από αυτές να χτυπούν το αυτοκίνητο.

petres

Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, φαίνεται ξεκάθαρα το χτύπημα από την πέτρα στην αριστερή πλευρά του οχήματος, στο κάτω σημείο της πόρτας του οδηγού. Ευτυχώς, η δεύτερη πέτρα πέρασε πάνω από το όχημα και δεν χτύπησε κάποιο από τα παράθυρα, διότι τότε θα υπήρχε κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού, τόσο του ίδιου, όσο και των παιδιών που κάθονταν στα πίσω καθίσματα.

Το δεύτερο σημείο είναι στο οδικό δίκτυο Λαμίας-Δομοκού. Όπως αναφέρει το LamiaReport, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 11 Μαρτίου, μια οικογένεια, που ταξίδευε προς Τρίκαλα, κινδύνεψε από την επίθεση που δέχτηκε με πέτρες στο αυτοκίνητο, την ώρα που περνούσε από την Καμηλόβρυση.

petres

Μια μεγάλη πέτρα χτύπησε το παράθυρο του οδηγού, δίπλα ακριβώς από το κεφάλι του, ενώ μια δεύτερη έσπασε το πίσω παράθυρο του αυτοκινήτου. Αν και το σοκ ήταν μεγάλο, ευτυχώς ο οδηγός διατήρησε την ψυχραιμία του και κράτησε το αυτοκίνητο στην πορεία του, σώζοντας την οικογένειά του από τα χειρότερα.

Το ευτύχημα είναι πως κανείς δεν τραυματίστηκε, με τον αγανακτισμένο οδηγό να αναφέρει στο LamiaReport: «Θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να συλληφθούν οι γνωστοί - άγνωστοι, που είναι εν δυνάμει δολοφόνοι; Τι νόημα έχει να καταθέτουμε μηνύσεις κατά αγνώστων όταν όλοι ξέρουν ποιοι είναι πίσω από αυτές τις επιθέσεις και τόσα χρόνια δεν τους έχουν κλείσει μέσα. Αν ένα αυτοκίνητο ή λεωφορείο φύγει στον γκρεμό και έχουμε πολύνεκρο τροχαίο, τότε τι θα πουν αυτοί που γνωρίζουν και δεν λαμβάνουν μέτρα;».

Η αστυνομία που είναι;

Τουλάχιστον στη Θήβα, στο ύψος της αερογέφυρας, σε καθημερινή βάση, όπως έχουμε αντικρίσει πολλάκις, υπάρχει περιπολικό της Αστυνομίας. Ωστόσο, και τα όργανα της Τάξης δεν μπορούν να κάνουν πολλά, αφού έστω και μια στιγμή να λείψουν, οι γνωστοί-άγνωστοι νεαρής ηλικίας, βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν τις επιθέσεις.

petres

Οι οδηγοί που περνάνε τόσο από τη Θήβα όσο και από την Καμηλόβρυση, πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή. Οι δράστες πετάνε πέτρες οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και της νύχτας, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τους ανυποψίαστους οδηγούς. Επίσης, καλό είναι αν κάποιος δεχθεί επίθεση να μην σταματήσει, αφού υπάρχει κίνδυνος ληστείας.

Δείτε ακόμη: Μου έσπασαν τον καθρέπτη του αυτοκινήτου – Με καλύπτει η ασφαλιστική;

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας, προφανώς και πρέπει να λάβει δραστικότερα μέτρα, καθώς είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα ή να χτυπήσει άνθρωπος από τα ογκώδη λιθάρια που πετάνε.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...