Video: Κόντρες με 300 km/h στην Αττική - Η Τροχαία τους έπιασε μέσω social media

Οι οδηγοί ανέβαζαν κατ’ εξακολούθηση video με πολύ υψηλές ταχύτητες στο Instagram, το Facebook και το TikTok με αποτέλεσμα η Τροχαία να τους εντοπίσει.

  • -
  • -

Την «πληγή» της υπερβολικής ταχύτητας και της επικίνδυνης οδήγησης προσπαθεί να κλείσει με κάποιους τρόπους η Τροχαία, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Η Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής δεν περιορίζεται μόνο στις περιπολίες των δρόμων, αλλά ψάχνει και στα social media, εκεί που πολλοί οδηγοί ανεβάζουν video πηγαίνοντας με υπερβολική ταχύτητα ή οδηγώντας επικίνδυνα. Φυσικά η ταυτοποίησή τους στη συνέχεια είναι εύκολη, οπότε η Τροχαία βρήκε τους ιδιοκτήτες των οχημάτων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για κατ’ εξακολούθηση παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Video με ταχύτητες σχεδόν 300 km/h!

Τα video έδειχναν τα οχήματα να κινούνται με ταχύτητες έως και 296 km/h, σε δημόσιους δρόμους της Αττικής. Πολλά πλάνα προέρχονται από την Αττική Οδό, κάποια από τη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου στο ύψος της Βάρκιζας (Ribas), και άλλα, από την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και τη Λεωφόρο Αθηνών (Καβάλας). Είναι φανερό ότι πλέον, οι έλεγχοι που θα γίνονται στα social media θα είναι εξονυχιστικοί, καθώς αποτελούν τον πιο… εύκολο τρόπο να εντοπιστούν οι παραβάτες και στη συνέχεια, να ταυτοποιηθούν. Παράλληλα, θα αυξηθεί η αστυνόμευση στους δρόμους, ειδικά στα νότια προάστια όπου συνηθίζονται περισσότερο οι παραβατικές προς τον ΚΟΚ συμπεριφορές.

Πηγή video: protothema.gr

Ολιστική προσέγγιση της οδικής ασφάλειας

Εννοείται ότι η «αστυνόμευση» στα social media και ο έλεγχος για υπερβολική ταχύτητα και επικίνδυνη οδήγηση επιβάλλεται να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση. Ωστόσο, για να υπάρξουν πραγματικά αποτελέσματα στην οδική ασφάλεια της χώρας, θα πρέπει να δοθούν κι άλλες προτεραιότητες, όπως αυστηρότεροι έλεγχοι στο ΚΤΕΟ χωρίς… πίσω πόρτες για σωστή συντήρηση αυτοκινήτων-ελαστικών, περισσότερα αλκοτέστ για τον εντοπισμό των επικίνδυνων οδηγών, όπως και πραγματικές εξετάσεις στους ηλικιωμένους, αν επιθυμούν να κρατήσουν το δίπλωμά τους. Τέλος, είναι βέβαιο ότι σε πολλούς κεντρικούς δρόμους θα πρέπει να αναθεωρηθούν και τα παρωχημένα πλέον όρια ταχύτητας, τα οποία είναι σε παράλογα χαμηλά επίπεδα και να επικαιροποιηθούν.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...