F1: Η ρουκέτα που ακολουθεί τον Max Verstappen -Πιάνει τα 350 km/h [Video]
Γιατί αυτό το αντικείμενο θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ μια για πάντα;
- -
- -
Ενώ πολλοί από εμάς είμαστε ενθουσιασμένοι που η F1 θα επιστρέψει στις οθόνες μας αυτό το Σαββατοκύριακο, η Red Bull ψάχνει έναν νέο τρόπο για να μας μεταδίδει το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα. Κάπως έτσι, με τη βοήθεια των Dutch Drone Gods (DDG), δημιούργησαν το ταχύτερο drone με κάμερα στον κόσμο, ικανό να ακολουθεί το νεότερο μονοθέσιο της Formula 1 σε έναν ολόκληρο γύρο της πίστας του Silverstone.
Ενώ ένα κοινό drone έχει τελική ταχύτητα περίπου 60 km/h, για να καταφέρει να κινείται στον ίδιο ρυθμό με τον 3 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Max Verstappen, και την RB20, το DDG πρέπει να μπορεί να φτάσει μία τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 350 km/h. Αυτό απαιτούσε από την ομάδα να αναθεωρήσει τα πάντα, ακόμη και το σχήμα του drone. Με λίγη βοήθεια από την Red Bull Advanced Technologies, κατέληξαν σε ένα πολύ… χαρακτηριστικό σχέδιο. Αν και το αποτέλεσμα δεν είναι το ταχύτερο drone όλων των εποχών, είναι σίγουρα το ταχύτερο που χρησιμοποιήθηκε ποτέ για γυρίσματα. Αλλά το να καταφέρει το drone με το σχήμα πυραύλου να κινείται με υψηλές ταχύτητες δεν ήταν η μόνη πρόκληση.
Για να κινηματογραφήσει έναν γύρο του Silverstone σε ένα μόνο, συνεχές πλάνο, το drone έπρεπε επίσης να μπορεί να επιβραδύνει όπως ένα μονοθέσιο της F1. Κάτι τέτοιο όμως επιβαρύνει το σύστημα και καταναλώνει πολλή μπαταρία, πράγμα που σήμαινε ότι το drone είχε τελικά μόνο τρία λεπτά χρόνου πτήσης, προτού ξεμείνει από ρεύμα. Τουλάχιστον είναι παραπάνω από αρκετά για να ολοκληρωθεί ένας τουλάχιστον γύρος πίσω από το μονοθέσιο.
Δείτε ακόμη: Δες τσάμπα F1 στον ANT1+ με αυτό το κόλπο
Αφού κατασκευάστηκε όμως, κάποιος έπρεπε να το πετάξει, κάτι που από μόνο του ήταν μία πρόκληση. Ο πιλότος Ralph Hogenbirk (γνωστός και ως Shaggy FPV) ανέλαβε αυτό το δύσκολο έργο, φορώντας ένα headset που του δείχνει σε πραγματικό χρόνο την εικόνα από το drone. Στη συνέχεια έπρεπε να διαχειριστεί τα πράγματα που θα έπρεπε να κάνει ταυτόχρονα, μεταξύ των οποίων ήταν το να πετάξει το drone με τηλεχειριστήριο και να προσαρμόζει τη θέση της κάμερας με ένα πεντάλ στο πόδι. Και πρέπει να τα κάνει όλα αυτά, ενώ την ίδια στιγμή αποφεύγει τις γέφυρες και τις διαφημιστικές πινακίδες και φυσικά μένει μακριά από τους στροβιλισμούς που δημιουργούν στον αέρα τα μονοθέσια της F1.
Δείτε ακόμη: F1: Γιατί τα δύο πρώτα GP του 2024 είναι Σάββατο;
Το αποτέλεσμα; Θα το βρείτε στο video που ακολουθεί: