Google Maps: Η λειτουργία που καρφώνει τις κάμερες της Τροχαίας
Οι χάρτες της Google φροντίζουν ώστε να μας υποδεικνύουν τον σωστό δρόμο, να βρίσκουμε μαγαζιά ή σημεία ενδιαφέροντος, αλλά ξέρουν και πού έχει κάμερες ταχύτητας, φροντίζοντας να μας ενημερώνουν εγκαίρως.
- -
- -
Στις μέρες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών χρησιμοποιεί τακτικά το Google Maps. Πρόκειται για μια εφαρμογή της Google η οποία βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και πολλά χρόνια, με την αξιοπιστία της να έχει βελτιωθεί δραματικά μετά τα πιο πρόσφατα updates. Ωστόσο εκτός από εργαλείο για να βρίσκουμε τον δρόμο μας, το Google Maps διαθέτει και πολλές χρήσιμες λειτουργίες. Εύρεση σημείων ενδιαφέροντος, καταστημάτων, πρατηρίων καυσίμων… η λίστα είναι μεγάλη! Μπορεί όμως να κάνει και κάτι ακόμη πιο σημαντικό. Να γλιτώσει τους οδηγούς από πρόστιμο, αλλά και να κάνει τη διαδρομή τους ασφαλέστερη.
Τα μάτια του… 14!
Στην Ελλάδα, υπάρχει νομοθεσία που λέει ότι για να λειτουργεί μια κάμερα ταχύτητας, θα πρέπει να προηγείται ενημερωτική πινακίδα που θα ειδοποιεί τους οδηγούς, για λόγους προσωπικών δεδομένων. Εκεί «πατάει» και η εφαρμογή και σου δείχνει στην οθόνη του κινητού την τοποθεσία των περισσότερων καμερών ταχύτητας που υπάρχουν σε εθνικές οδούς και επαρχιακούς δρόμους! Πρόκειται για μια λειτουργία που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος, ενώ είναι υψηλής σημασίας αφού συνετίζει τους οδηγούς στις νόμιμες ταχύτητες. Επίσης, αν για κάποιο λόγο υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας (όπως σε μια προσπέραση για παράδειγμα) τους υπενθυμίζει την ύπαρξη του τεχνικού μέσου για να αποφύγουν την κλήση.
Δείτε ακόμη: Αττική Οδός - Όλες οι κάμερες ταχύτητας της Τροχαίας
Έχει τις περισσότερες κάμερες στην Ελλάδα
Το Google Maps συλλέγει δεδομένα από εκατομμύρια συσκευές στον κόσμο και έτσι, είναι πλήρως ενημερωμένο. Οι περισσότερες κάμερες ταχύτητας στην Ελλάδα είναι καταχωρημένες στην πλατφόρμα, ενώ δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να επέμβει και να αναφέρει μια καινούργια κάμερα ή να δηλώσει ότι μια καταχωρημένη, έχει πλέον αποσυρθεί. Τέλος, οι χρήστε μπορούν να καταχωρήσουν ακόμη και κινητό μπλόκο της τροχαίας με ραντάρ «πιστόλι». Αντίστοιχα, όταν γίνει η διέλευση από το σημείο, ο χρήστης της εφαρμογής ερωτάται αν το μπλόκο είναι ακόμη στημένο ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, να πούμε ότι η τήρηση των ορίων ταχύτητας στους δρόμους είναι απολύτως απαραίτητη για την οδική ασφάλεια.