Αυτή η εταιρεία επένδυσε 1 δισ στην εξέλιξη ενός ηλεκτρικού μοντέλου!

Ένας κατασκευαστής επενδύει κατά μέσο όρο 140 εκατομμύρια δολάρια στην εξέλιξη ενός ηλεκτρικού μοντέλου. Η Xiaomi όμως σχεδόν 10πλασίασε αυτό το ποσό στο SU7!

  • -
  • -

Η Xiaomi, προειδοποιεί τους παραδοσιακούς κατασκευαστές αυτοκινήτων: «Είμαστε έτοιμοι να ανατρέψουμε τα δεδομένα». Ο τεχνολογικός γίγαντας από την Κίνα είναι ένα βήμα προτού λανσάρει το πρώτο του ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το SU7, για το οποίο το κόστος εξέλιξης ξεπέρασε το 1 δισ δολάρια!

«Θα κάνουμε τη διαφορά»

Μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό CCTV, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Xiaomi, Lei Jun, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία εξέλιξης του αυτοκινήτου, έστειλε ένα πολύ απλό και σαφέστατο μήνυμα προς τους παραδοσιακούς κατασκευαστές αυτοκινήτων: «Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη διαφορά».

Ο Jun εξήγησε με επιχειρήματα, ότι η εταιρεία του όντας ηγέτης στο χώρο της τεχνολογίας και της καινοτομίας, είναι πλέον έτοιμη να ηγηθεί και στο χώρο του αυτοκινήτου. Γι’ αυτό άλλωστε επένδυσε σε έρευνα και ανάπτυξη δέκα φορές περισσότερα χρήματα από αυτά που επενδύει μια αυτοκινητοβιομηχανία για τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Ο Lei Jun μίλησε μάλιστα και στη γλώσσα των αριθμών, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μια αυτοκινητοβιομηχανία ξοδεύει περίπου 140 εκατομμύρια δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη όταν εξελίσσει ένα νέο μοντέλο απασχολώντας περίπου 400 άτομα σε όλες τις βασικές φάσεις, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών.

Η Xiaomi αντίθετα ώθησε τη διαδικασία του R&D σε άλλα επίπεδα! Δαπάνησε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη με τον αριθμό των εργαζομένων που ενεπλάκησαν στο έργο να φθάνει τους 3.400.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου… στη μέση

Οι αριθμοί είναι δίχως άλλο εντυπωσιακοί. Ωστόσο, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση… Μια παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία δεν χρειάζεται να ξοδέψει τα ίδια χρήματα σε ένα νέο μοντέλο, επειδή διαθέτει ήδη τις πλατφόρμες, την τεχνολογία και τα εξαρτήματα που χρειάζεται να χρησιμοποιήσει.

Επιπλέον, ο αριθμός των μηχανικών που εμπλέκονται στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου μπορεί επίσης να είναι πολύ μικρότερος επειδή ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων έχει ήδη την τεχνογνωσία, ενώ η Xiaomi κατασκευάζει τα πάντα από την αρχή.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το Xiaomi SU7

Ο Lei Jun εξήγησε, ότι ο μεγαλύτερος φόβος του δεν είναι εάν το αυτοκίνητο θα πουλήσει, αλλά εάν θα μπορέσει η Xiaomi να καλύψει την ζήτηση! Σύμφωνα πάντως με υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου, η Xiaomi θα πρέπει να πουλήσει 100.000 μονάδες από το SU7 τον πρώτο χρόνο, με την παραγωγή να διπλασιάζεται το δεύτερο έτος ώστε το εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία.

Κατά πόσον αυτά τα «νούμερα» θα επιτευχθούν και στην πράξη θα φανεί λίαν συντόμως. Η Xiaomi πάντως δείχνει να έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα τουλάχιστον έναντι των τεχνολογικών κολοσσών όπως η Huawei, η Sony αλλά και η Apple που και αυτές βρίσκονται στη διαδικασία εξέλιξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.  

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...