Οι 10 χειρότερες πόλεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Σε ποια θέση είναι η Αθήνα;

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον. Πολλές χώρες έχουν δεσμευτεί να καταργήσουν τελείως τα αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες. Ποιες όμως είναι καλύτερα προετοιμασμένες αυτή την περίοδο;

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, με μια έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας να διαπιστώνει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις EV διπλασιάστηκαν μεταξύ των ετών 2020 και 2021.

Το 2040, υποτίθεται πως στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες θα κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για να εκπληρωθεί αυτή η φιλοδοξία, πρέπει κατά βάση να υπάρχει ένας ικανός αριθμός σταθμών φόρτισης για να μπορούν οι οδηγοί να φορτίζουν χωρίς αναμονή.

capital

Έχοντας υπόψη ακριβώς, το Uswitch διεξήγαγε μια μελέτη σε 31 πρωτεύουσες σε όλη την Ευρώπη. Σκοπός ήταν να διαπιστώσουν ποιες πόλεις είχαν τη μεγαλύτερη πυκνότητα σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ποιες τη μικρότερη.

Τα δεδομένα ήταν συγκεκριμένα: Πρώτον πόσες θέσεις φόρτισης υπάρχουν σε κάθε πόλη ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και πόσες ανά 1.000 κάτοικους.

Οι πόλεις με τις λιγότερους φορτιστές

Όσα βήματα προόδου κι αν έχουν γίνει όσον αφορά στις υποδομές, η Αθήνα παραμένει μία από τις πόλεις της Ευρώπης που υπολείπεται σε σταθμούς φόρτισης. Με βάση τα στοιχεία του Uswitch, η ελληνική πρωτεύουσα είναι 6η στη λίστα, με 0,1 φορτιστές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Η αρνητική πρωτιά πηγαίνει στη Σόφια της Βουλγαρίας, με τη Ρίγα της Λετονίας και το Βίλνιους της Λιθουανίας να ακολουθούν. Εντύπωση κάνει η πολύ χαμηλή βαθμολογία του Παρισιού στη συγκεκριμένη έρευνα, με τους Γάλλους να υπολείπονται σημαντικά σε υποδομές. 

capital

Πρώτο και καλύτερο το Όσλο

Έχοντας εξαιρετική φήμη όσον αφορά στη βιωσιμότητα και την ενεργειακή απόδοση, δεν αποτελεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι η σκανδιναβική πόλη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Με σχεδόν 5,5 φορτιστές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, αλλά και τον υψηλότερο αριθμό σημείων ανά 1.000 κατοίκους, το Όσλο καλύπτει σχεδόν πλήρως τις απαιτήσεις των κατόχων EV.

Δείτε ακόμη Ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο εμφανίζει τις περισσότερες βλάβες;

Την πρωτεύουσα της Νορβηγίας ακολουθεί το Λονδίνο. Παρά το γεγονός ότι στην πολυπληθή πόλη υπάρχουν υπερδιπλάσιοι φορτιστές σαν αριθμός, αγγίζοντας το εντυπωσιακό νούμερο των 4.991, ανά km2 οι θέσεις είναι λιγότερες.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Άμστερνταμ και στην τέταρτη η Λισαβόνα, ξεπερνώντας πόλεις όπως η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι.

capital

 
Πηγή: Uswitch

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...