Πινακίδα πουλήθηκε για 9 εκατ. ευρώ [video]

Χορός εκατομμυρίων έχει στηθεί γύρω από τις εξατομικευμένες πινακίδες, με τα ποσά που δίνονται να είναι «εξωπραγματικά».

  • -
  • -

Ποια παγκόσμια κρίση και ποιος πόλεμος. Το φαινόμενο του «vanity plates» ή αλλιώς οι «πινακίδες ματαιοδοξίας» καλά κρατεί, με τους πάμπλουτους επιχειρηματίες και σεΐχηδες να προσφέρουν γη και ύδωρ για να τις αποκτήσουν.

Πρόσφατα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι, πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία «Most Noble Numbers», όπου η πινακίδα «AA8» πουλήθηκε για το απίστευτο ποσό των 8,9 εκατ. ευρώ. Επίσης, στην ίδια δημοπρασία, τρεις ακόμη πινακίδες – οι F55, V66 και Υ66 – έπιασαν από περίπου 1.000.000 ευρώ η μία.

Τη δημοπρασία διοργάνωσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα Rashid Al Maktoum Global Initiatives (MBRGI) και όλα τα χρήματα θα δοθούν για την ενίσχυση της δράσης «Οne Billion Meals», παρέχοντας τροφή σε ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειες ανά την υφήλιο.

Ξέρεις ποια είναι η πιο ακριβή πινακίδα στον κόσμο

Τα 8,9 εκατ. ευρώ που έδωσε ο άγνωστός σεΐχης για την πινακίδα «AA8» φαντάζει ασύλληπτο για τους περισσότερους από εμάς. Ωστόσο, η πινακίδα με τον αριθμό «1» που κυκλοφορεί επίσης στο Ντουμπάι, είχε κοστίσει στον πολυεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της το εξωπραγματικό ποσό των 14,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πάνω από 10.000.000 κοστίζει και η πινακίδα «F1» που κυκλοφορεί στη Βρετανία και ανήκει στον Afzal Kahn, ενώ σύμφωνα με αναφορές που δεν επιβεβαιώνονται, καθώς η αγοραπωλησία δεν διεξήχθη σε δημοπρασία αλλά σε ιδιωτικά στην Καλιφόρνια, η πινακίδα «ΜΜ» λέγεται ότι είχε στοιχίσει σχεδόν 23 εκατ. δολάρια.

plate

Δείτε εδώ τα supercars που κοστίζουν εκατομμύρια

Προφανώς, όλες κοσμούν τα πιο ονειρικά αυτοκίνητα του κόσμου. Από τα ΗΑΕ, έως την Κίνα και τις ΗΠΑ, οι πινακίδες με σπάνια γράμματα και αριθμούς αποτελούν μέσο προβολής και κύρους του ιδιοκτήτη, αλλά και οικονομικής επένδυσης του αυτοκινήτου που τη φέρει, καθώς αυξάνει αυτόματα τη μεταπωλητική του αξία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...