Πού θα κατασκευάζεται το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen;

H γερμανική μάρκα ετοιμάζει ένα καινούριο ηλεκτρικό μοντέλο με την ονομασία Trinity. Πότε θα το δούμε στους δρόμους και σε ποιο εργοστάσιο θα παραχθεί.

  • -
  • -

Στη δημιουργία ενός νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην γκάμα των EV προχωρά η Volkswagen. Το μοντέλο με κωδική ονομασία Trinity, εκτός από την αυτονομία των 700 km, θα φορτίζει με εκπληκτικά γρήγορους ρυθμούς και θα ενσωματώνει ένα υπερσύγχρονο λογισμικό που μπορεί να φιλοξενήσει το επόμενης γενιάς σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4.

trinity1

Το Trinity θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα SSP του Group ειδικά για την ηλεκτροκίνηση, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την κατασκευή περίπου 40 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων. Το αυτοκίνητο θα μπει στην παραγωγή το 2026, με τη VW να στοχεύει σε χρόνο παραγωγής 10 ωρών ανά όχημα. Κλειδί για αυτό θα είναι οι λιγότερες εκδόσεις, ο μικρότερος αριθμός εξαρτημάτων, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοματισμού, οι πιο λιτές γραμμές παραγωγής καθώς και νέες διαδικασίες logistics.

Διαβάστε πως η VW έβγαλε 5 δις ευρώ

Σε αυτό θα συμβάλει το καινούριο εργοστάσιο στο Wolfsburg-Warmenau, το οποίο θα ανεγερθεί αποκλειστικά για την κατασκευή του Trinity. Η νέα εγκατάσταση της γερμανικής φίρμας θα κοστίσει περίπου 2 δις ευρώ και θα πληροί τα πιο υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα.

trinity2

Το ηλεκτρικό μοντέλο θα κατασκευάζεται με τις με τις πιο καινοτόμες μεθόδους στην αυτοκινητοβιομηχανία και θα φτάνει στον πελάτη με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα ως προς τον άνθρακα. Η έναρξη παραγωγής είναι προγραμματισμένη για το 2026, με την state-of-the-art διαδικασία να αποτελεί πρότυπο για τον σταδιακό μετασχηματισμό της παραγωγής τόσο στο κύριο εργοστάσιο του Wolfsburg όσο και σε όλα τα άλλα εργοστάσια της Volkswagen παγκοσμίως.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...