Δείτε πότε παρουσιάζεται επίσημα το νέο Nissan Z

Βασισμένο στο εντυπωσιακό πρωτότυπο Z Proto Concept, η έκδοση παραγωγής του νέου Nissan Z έρχεται με καλοκαιρινή διάθεση.

  • -
  • -

Στις 17 Αυγούστου, οι περισσότεροι Έλληνες απολαμβάνουν τον ήλιο και τις παραλίες όλης της χώρας στην πλέον δημοφιλή περίοδο καλοκαιρινών διακοπών. Την ίδια ημέρα όμως, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο παραπάνω για τους petrolheads αφού η Nissan θα αποκαλύψει τη νέα γενιά Z. Τα πισωκίνητα, οδηγοκεντρικά κουπέ πάντα μας αρέσουν και ειδικά από μια εταιρεία με τόσο μεγάλη παράδοση σε αυτά, τα περιμένουμε με ανυπομονησία.

Για το νέο Nissan Z λοιπόν, περιμένουμε ότι θα δούμε ένα εντυπωσιακό, σχεδιαστικά διαφορετικό μοντέλο χάρη στις επιρροές που θα του ασκήσει το πρωτότυπο Z Proto Concept. Κάτω από το μπροστινό καπό θα βρίσκεται ο κινητήρας που κινεί και το Infiniti Q60, δηλαδή ένας V6 των 3.0 λίτρων με δύο τούρμπο. Για την περίπτωση του Z, η απόδοση θα βρίσκεται περίπου στους 400 ίππους, ενώ η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται αποκλειστικά στον πίσω άξονα μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου των έξι σχέσεων. Προαιρετικά, θα διατίθεται και με αυτόματο.

Τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία που αναμένεται να διατηρηθούν από το Z Proto Concept είναι το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων, η μεγάλη εισαγωγή αέρα μπροστά και η εντυπωσιακή γραμμή του αμαξώματος με την οροφή που «σβήνει» στο πίσω άκρο. Το εσωτερικό εναρμονισμένο στο πνεύμα των καιρών θα ενσωματώνει μια οθόνη αφής οκτώ ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ωστόσο θα παραμείνει πιστό στη σπορ φιλοσοφία και ψηλότερα στην κονσόλα θα βρίσκεται μια τριπλέτα οργάνων επιτήρησης, συνδυαστικά με τα αντίστοιχα όργανα στον ψηφιακό πίνακα οργάνων (πίεση τούρμπο, πίεση λαδιού, θερμοκρασία λαδιού, θερμοκρασία βαλβολινών διαφορικού, θερμοκρασία νερού) πληροφορώντας άριστα τον οδηγό.

Για την ώρα οι πληροφορίες γύρω από το νέο Nissan Z είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Λέγεται πάντως, ότι ο αγοραστής θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά έξτρα πακέτα αναβάθμισης. Για παράδειγμα, μεγαλύτερα φρένα, παχύτερες αντιστρεπτικές, σκληρότερη ανάρτηση κλπ. Οι ίδιες φήμες λένε ότι στη λίστα των έξτρα θα υπάρχουν και άλλα στοιχεία, όπως αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης (μεγαλύτερο intercooler, ψυγείο λαδιού) και με πρόβλεψη για χρήση ακόμη μεγαλύτερων εξαρτημάτων. Μη ξεχνάμε, ότι τα Nissan Z ανέκαθεν αποτελούσαν αγαπημένα τέκνα της παγκόσμιας βελτιωτικής σκηνής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...