Έναρξη παραγωγής για το ηλεκτρικό Volvo XC40

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo υπόσχεται αυτονομία άνω των 400 km

  • -
  • -

Το XC40 Recharge είναι το πρώτο, από μία σειρά αμιγώς ηλεκτρικών Volvo, τα οποία θα έρθουν μέσα στα επόμενα χρόνια και η έναρξη παραγωγής του είναι ένα μεγάλο βήμα προς την φιλοδοξία της εταιρίας, να μειώσει της παραγωγή εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων της κατά 40 %, έως το 2025. Επίσης, άλλος ένας στόχος για το ίδιο έτος, που έχει θέσει η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, είναι το 50 % των πωλήσεων παγκοσμίως να αφορά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, με τα υπόλοιπα να είναι υβριδικά.

Με την ζήτηση του ηλεκτρικού XC40 Recharge P8 να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, όσες μονάδες έχουν προγραμματιστεί να βγουν από την γραμμή παραγωγής μέχρι το τέλος του έτους, έχουν ήδη πουληθεί, με τα πρώτα οχήματα να φτάνουν στα χέρια των πελατών μέχρι το τέλος του μήνα.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ PLUG-IN ΥΒΡΙΔΙΚΟ VOLVO XC40

Η πλήρως ηλεκτρική έκδοση του ήδη επιτυχημένου SUV, XC40, το οποίο αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρίας που έλαβε τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς, βασίζεται στην αρχιτεκτονική Compact Modular (CMA). Μία προηγμένη πλατφόρμα για αυτοκίνητα, η οποία εξελίχθηκε εντός του Geely Group.

Το τετρακίνητο XC40 Recharge προσφέρει αυτονομία άνω των 400 km σε WLTP, με μία μόνο φόρτιση. Η απόδοση φτάνει τους 410 ίππους, ενώ η μπαταρία μπορεί να φορτίσει το 80% της ενέργειας της σε περίπου 40 λεπτά, χρησιμοποιώντας σύστημα ταχυφόρτισης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...