Μόνο ηλεκτρικά!

Η VW Motorsport διακόπτει το πρόγραμμα του VW Golf TCR στους αγώνες Τουρισμού, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο e-mobility

  • -
  • -

Η Volkswagen έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια μία σημαντική στροφή προς τις ηλεκτρικές κατασκευές, επενδύοντας τεράστια ποσά στη συγκεκριμένη μορφή ενέργειας. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν δίνει έμφαση μόνο στα μοντέλα παραγωγής που χρησιμοποιούν ηλεκτρική τεχνολογία, αλλά και στα προγράμματα της που αφορούν το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σήμερα η απόφαση είναι ειλημμένη και η VW Motorsport θα εμπλέκεται στο μέλλον αποκλειστικά σε θεσμούς που κάνουν χρήση αγωνιστικών κατασκευών με ηλεκτροκινητήρα. Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να κλείσει πολύ πιο σύντομα τον κύκλο των αυτοκινήτων που διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης και συμμετέχουν στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μέχρι σήμερα, η VW έχει παρουσιάσει το ηλεκτρικό ID.R, το οποίο και έκανε επίδειξη των δυνατοτήτων του σπάζοντας τα ρεκόρ σε Pikes Peak, Nurburgring, Goodwood και Tianmen. Όμως, σύντομα αναμένεται να παρουσιάσει νέες αγωνιστικές κατασκευές που θα βασίζονται στη πλατφόρμα MEB και στα μοντέλα της οικογένειας ID. Ο Dr. Frank Welsh, ο οποίος και είναι επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της VW είπε συγκεκριμένα: «Η VW Motorsport κατάφερε με το ID.R να κάνει επίδειξη της τεχνογνωσίας της, αλλά και των αγωνιστικών κατασκευών που κάνουν χρήση ηλεκτροκινητήρα. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα. Δεσμευόμαστε ότι θα ακολουθήσουμε ηλεκτρικές μορφές αγώνων και δίνουμε τέλος στα προγράμματα μας που γίνεται χρήση κινητήρων εσωτερικής καύσης. Τουλάχιστον σε επίπεδο εργοστασιακής εμπλοκής.»

Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα στο Πρωτάθλημα Τουρισμού θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019 και δεν πρόκειται να υπάρξει παραγωγή νέων VW Golf TCR. Παρόλα αυτά, για όσους έχουν στη διάθεση τους τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα υπάρχει ακόμα για μεγάλο διάστημα η δυνατότητα παροχής ανταλλακτικών. Την ίδια ώρα, το πρόγραμμα του VW Polo R5 παραμένει σε λειτουργία, με την ομάδα να εξακολουθεί να παράγει αυτοκίνητα και ανταλλακτικά, αλλά χωρίς να υπάρξουν συμμετοχές με εργοστασιακή υποστήριξη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...