2ο AUTO FESTIVAL GP TUNING

Τραγικό δυστύχημα με νεκρό 8χρονο θεατή

  • -
  • -

 

Η εκδήλωση που διοργάνωσε για δεύτερη φορά η λέσχη Α.Λ.Ε.Μ. στο χώρο του Auto Festival που βρίσκεται στο Πολυδένδρι Αττικής εξελίχθηκε σε τραγωδία όταν ο οδηγός αυτοκινήτου που συμμετείχε στον αγώνα επίδειξης έχασε το έλεγχο κι έπεσε πάνω σε θεατές. Νεκρός είναι ένας 8χρονος και τραυματίες ο αδελφός και ο πατέρας του που παρακολουθούσαν μαζί την εκδήλωση.

Σε ανακοίνωση της η ΕΘΕΑ εκφράζει τη βαθειά της λύπη για το τραγικό συμβάν και τη συμπαράσταση της στην σκληρή δοκιμασία στην οικογένεια των παθόντων. Όσο αφορά στην προγραμματισμένη επίδειξη αυτοκινήτων, η ΕΘΕΑ αναφέρει ότι η επίδειξη έγινε με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς και μέτρα ασφαλείας. Η εκδήλωση ήταν πλήρως ασφαλισμένη για κάθε κίνδυνο προς τρίτους Για τον καταλογισμό των όποιων ευθυνών για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, η ΕΘΕΑ θα ερευνήσει ενδελεχώς τις αιτίες και θα προβεί στον καταλογισμό τους.

Το gocar.gr θέλει να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου παιδιού κι ελπίζουμε να βρεθεί άκρη στη διερεύνηση του θέματος. Δυστυχώς υπάρχει video ανεβασμένο στο youtube που δείχνει τη στιγμή του ατυχήματος και φυσικά δεν μπορεί να αποκρύψει τις ελλείψεις σε θέματα ασφάλειας που υπήρχαν. Είμαι πραγματικά περίεργος ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες του δυστυχήματος και ποιος θα τις καταλογίσει. Το θέμα δεν θα μπορεί να κουκουλωθεί και ελπίζουμε να μην αποδοθεί για παράδειγμα στην απειρία του οδηγού ή στην αμέλεια του πατέρα που δεν πρόβλεψε ότι το Mitsubishi μπορεί να έπεφτε πάνω τους αν ο οδηγός του έχανε τον έλεγχο…

Οι αναφορές στον κανονισμό στο άρθρο 6 και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα είναι η απόδειξη ότι δυστυχώς η σαπίλα έχει φτάσει μέχρι το μυαλό. Διαβάστε λοιπόν από τον Συμπληρωματικό Κανονισμό:

«H EΛΠA, H ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΛΕΣΧΗ, ΤΟ AUTO FESTIVAL, Η OPΓANΩTIKH EΠITPOΠH KΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔEN ΦΕΡΟΥΝ KAMIA EYΘYNH ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΙΤΩΝ ΓIA ΤΥΧΟΝ ATYXHMA ΠOY MΠOPEI NA ΣYMBEI KATA TH ΔIAPKEIA TOY AΓΩNA. Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΦΘΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΛΥΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ».

Φαντάζομαι ότι τους όρους αυτούς θα έπρεπε να τους ξέρουν οι θεατές... Ελπίζουμε η Α.Λ.Ε.Μ. να δημοσιοποιήσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για να ξέρουμε τελικά ποιος είχε την ευθύνη για τους θεατές.

Κρίμα για τους γονείς που έχασαν το αγγελούδι τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...