Καιρός: Δες πού θα βρέχει κατά το ταξίδι

Πας ταξίδι και θέλεις να ξέρεις τι καιρό θα έχει σε όλη τη διαδρομή. Υπάρχει τρόπος να το δεις με ένα κλικ από το κινητό σου.

  • -
  • -

Βροχή, ομίχλη, χιόνι, αέρας, ακόμα και χαλάζι ή χιόνι. Όταν ταξιδεύουμε με το αυτοκίνητο μπορεί να συναντήσουμε κάθε είδους καιρικό φαινόμενο, ανάλογα με την εποχή του χρόνου στην οποία βρισκόμαστε.

Το να ξέρουμε τον καιρό σε κάθε σημείο της διαδρομής μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο αν θα είμαστε ασφαλείς ή όχι. Για παράδειγμα αν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι σε ένα σημείο θα συναντήσουμε καταιγίδες, μπορούμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα και να φύγουμε πιο νωρίς ή πιο αργά, ώστε να τις αποφύγουμε.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/bcc3dda13f50b8e6032bda9df90001f0.jpg

Ποιοι τρόποι υπάρχουν για να δούμε τον καιρό που θα κάνει στο ταξίδι μας;

Ο ένας τρόπος για να δούμε τον καιρό στο ταξίδι μας είναι να ψάξουμε την πρόγνωση από 4-5 πόλεις που θα περάσουμε, ώστε να αποκτήσουμε μια εικόνα, όμως αυτό δεν είναι πολύ πρακτικό.

Δείτε ακόμα: Ποια λάστιχα είναι καλύτερα στη βροχή: Θερινά, 4 εποχών ή χειμερινά; [video]

Ο καλύτερος τρόπος είναι να υπάρχει ένα site ή μια εφαρμογή που θα το κάνει συγκεντρωτικά και αυτοματοποιημένα. Δηλαδή να εισάγουμε την αφετηρία του ταξιδιού μας, τον προορισμό, καθώς και ημερομηνία – ώρα που θα ξεκινήσουμε, ώστε να μας δείξει τις καιρικές συνθήκες σε όλη τη διαδρομή.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e3f2b7a3374e52fdfbca4f368de27a35.jpg

Ποιο είναι το site που δείχνει τον καιρό σε όλο το ταξίδι;

Κάνοντας τη σχετική έρευνα, είδαμε ότι υπάρχουν περισσότερα από ένα sites που κάνουν ακριβώς αυτήν τη δουλειά. Το πιο εύχρηστο που συναντήσαμε είναι το morecast.com, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε πατώντας εδώ.

Εκεί η διαδικασία είναι όσο πιο απλή γίνεται. Εισάγουμε την αφετηρία του ταξιδιού και τον προορισμό και πατάμε Plan Your Route. Αν το ταξίδι μας θα γίνει μετά από μερικές ώρες ή μέσα στις επόμενες λίγες μέρες, μπορούμε να εισάγουμε επίσης την ημερομηνία και την ώρα αναχώρησης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8e6c0460ed7bc2a935c7f2cc1e108663.jpg

Τι πρέπει να κάνουμε για να δούμε τον καιρό σε όλο το ταξίδι μας;

Πατώντας Plan Your Route εμφανίζεται στον χάρτη ο καιρός σε όλη τη διαδρομή μας, σε πολλαπλά σημεία, καθώς τι ώρα θα βρεθούμε στο κάθε σημείο από αυτά. Στα διάφορα σημεία βλέπουμε τη θερμοκρασία, καθώς και αν θα βρέχει, θα έχει συννεφιά, θα χιονίζει κ.λπ.

Πατώντας πάνω στα εικονίδια μπορούμε να δούμε λεπτομερέστερη πρόβλεψη με στοιχεία όπως το ύψος της βροχόπτωσης, την ένταση και τη φορά του αέρα, αλλά και την εξέλιξη του καιρού σε όλη τη μέρα, ώστε αν θέλουμε και μπορούμε, να τροποποιήσουμε το πρόγραμμά μας για να αποφύγουμε μία δυσάρεστη κατάσταση.

Τέλος, το site μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε και κάποια κριτήρια στον σχεδιασμό της διαδρομής που θα κάνει, όπως η αποφυγή αυτοκινητόδρομων, η αποφυγή διοδίων και η αποφυγή καραβιών.