Οδήγηση σε καύσωνα – Οι 7+1 βασικές συμβουλές που πρέπει να ξέρεις [video]

Η χώρα έχει χτυπήσει «κόκκινο» από τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού. Για να είμαστε όλοι ασφαλείς μέσα στο αυτοκίνητο, πρέπει να ακολουθούμε ορισμένες οδηγίες.

  • -
  • -

Ο υδράργυρος σε όλη την Ελλάδα ανεβαίνει επικίνδυνα. Οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου, με τα αρμόδια υπουργείου να εκδίδουν ειδικές εγκυκλίους προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η ζέστη είναι τόσο έντονη που άπαντες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση. Οι πολίτες καλούνται να προσέχουν τις υψηλότατες για την εποχή θερμοκρασίες και να αποφεύγουν περιττές μετακινήσεις. Με γνώμονα την προστασία ανθρώπων και οχημάτων από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυτών των ημερών, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απευθύνει σε όλους χρήσιμες συστάσεις για την οδική ασφάλεια.

kaysonas

Δείτε ακόμη: Καύσωνας: Το μεγάλο πλεονέκτημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Για τη σωστή λειτουργία των οχημάτων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τον οδηγό και τους επιβάτες Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, αυτές τις απλές και χρηστικές οδηγίες:

  1. Κινούμαστε με μικρότερες ταχύτητες, αφήνοντας μεγαλύτερες αποστάσεις από το προπορευόμενο όχημα.
  2. Επιταχύνουμε και επιβραδύνουμε ήπια.
  3. Χρησιμοποιούμε τον κλιματισμό για να παραμείνει σε καλή κατάσταση ο οδηγός.
  4. Δεν οδηγούμε ποτέ, χωρίς πλήρη ένδυση και παπούτσια, αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.
  5. Φροντίζουμε για τον έλεγχο στο σύστημα φρένων, ψύξης κινητήρα και κλιματισμού.
  6. Ελέγχουμε τις πιέσεις των ελαστικών πριν από τη χρήση.
  7. Αν μπει έντομο στο αυτοκίνητο, πρώτα σταματάμε με ασφάλεια και μετά το αντιμετωπίζουμε.

Τελευταίο και πολύ βασικό, άπαντες μέσα στο αυτοκίνητο πρέπει να εφοδιάζονται με νερό. Σε συνθήκες καύσωνα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η απώλεια υγρών είναι πιο αυξημένη και η αναπλήρωσή τους ακόμη πιο απαιτητική.