Μεταβίβαση ΕΙΧ και μοτοσικλέτας

  • -
  • -

Προϋποθέσεις για τη μεταβίβαση ενός επιβατικής χρήσης αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα είναι η ύπαρξη άδειας κυκλοφορίας και κυριότητας (πράξη εξόφλησης) όταν ο πωλητής χρωστούσε το αυτοκίνητο. Επίσης για τα επιβατικά οχήματα ισχύον δελτίο τεχνικού ελέγχου εφόσον υποχρεούται να διαθέτει. Υποχρέωση για έκδοση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου έχει ένα αυτοκίνητο μετά τη συμπλήρωση 4ετίας από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας.

Ο ενδιαφερόμενος πηγαίνει στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας της μονίμου κατοικίας του στην οποία θα γίνει η μεταβίβαση, όπου καθορίζεται το ποσό του τέλους μεταβίβασης και του τέλους άδειας του αυτοκινήτου οχήματος, καθώς και ο αριθμός του ειδικού λογαριασμού κατάθεσης του συνολικού ποσού. Στη συνέχεια καταθέτει στην τράπεζα, στην οποία έχει συσταθεί ο ειδικός λογαριασμός από την αρμόδια Περιφέρεια, το τέλος άδειας και το τέλος μεταβίβασης του αυτοκινήτου.
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών για τη μεταβίβαση του οχήματος και την έκδοση της νέας άδειας κυκλοφορίας στο όνομα του αγοραστή, είτε από τους ίδιους (πωλητής - αγοραστής) είτε από νομίμως εξουσιοδοτούμενα ή πληρεξούσια πρόσωπα

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

  1. Άδεια κυκλοφορίας.
  2. Συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο ή εξουσιοδότηση όταν δεν παρίσταται κάποιο από τα συμβαλλόμενα μέρη.
  3. Κυριότητα (πράξη εξόφλησης) όταν ο πωλητής χρωστούσε το αυτοκίνητο.
  4. Παραστατικό Τράπεζας για την καταβολή του τέλους μεταβίβασης και του τέλους άδειας του αυτοκινήτου.
  5. Για τα επιβατικά οχήματα ισχύον δελτίο τεχνικού ελέγχου εφόσον υποχρεούται να διαθέτει.

 

Κόστος

Εξαρτάται από την κατηγορία (κυβικά εκατοστά του κινητήρα) του οχήματος.

 

Την αίτηση για τη διεύθυνση Μεταφορών θα τη βρείτε εδώ, ενώ αντίστοιχα για τα ΚΕΠ χρησιμοποιείστε την αίτηση αυτή.