«Soapbox»

  • -
  • -

Τα αυτοκίνητα από τις ξύλινες κούτες σαπουνιού αποτελούν μια πολύ μεγάλη βρετανική παράδοση και αποτέλεσε το πρώτο αυτοκίνητο όλων σχεδόν των βρετανών.
Σε μέρες που οι ξύλινες κούτες του σαπουνιού, ήταν το μόνο ξύλο που μπορούσαν να βρουν τα παιδιά στις πόλεις της Βρετανίας, δεν ήταν καθόλου περίεργο που μετατράπηκαν στα πρώτα αυτοκίνητα με την τοποθέτηση όποιων τροχών μπορούσαν να βρουν. Ας πούμε ότι ήταν μια πιο πολυτελείς των δικών μας «σταυρών» με τα ρουλεμάν, αν και πιστεύω ότι τα δικά μας παιδικά τρίκυκλα θα ήταν πολύ πιο γρήγορα!
Τέλος πάντων, όπως και να έχει το θέμα στο παιχνίδι αυτό ενεπλάκησαν και τα πιο πλούσια παιδιά που φυσικά δεν το κατασκεύασαν μόνα τους, αλλά το έδωσαν… παραγγελία σε κάποιο μικρο-καροσερίστα!  Ο συναγωνισμός ξαφνικά αναβαθμίστηκε και ακόμα και σήμερα αποτελεί μια από τις πιο τρελές μόδες στη Βρετανία και αντικείμενο μιας ιδιαίτερης επίδειξης εκκεντρικότητας.
Πάρτε για παράδειγμα το πολύ όμορφο hot-rod από ανακυκλωμένο ξύλο από τον Peter Vivian, που αντιγράφει μια Ford του 1932 με τροχούς είκοσι ιντσών και είναι ένα πραγματικό κομψοτέχνημα.
Ποιο «παιδί» δεν θα ήθελε ένα τέτοιο παιχνίδι και ας μην… χωρούσε!